Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Nicolae Dică, despre debutul la naţională şi cum a ales Steaua în detrimentul lui Dinamo. Ce altă mare echipă din Europa a refuzat pentru a juca în Ghencea

EXCLUSIV | Nicolae Dică, despre debutul la naţională şi cum a ales Steaua în detrimentul lui Dinamo. Ce altă mare echipă din Europa a refuzat pentru a juca în Ghencea

Top Interviuri

Comentarii

Actual antrenor la FCSB, Nicolae Dică a evoluat pentru gruparea roş-albastră între 2004 şi 2008, dar şi în 2011. A strâns în total 185 de meciuri şi 74 de goluri, iar pentru echipa naţională a bifat 32 de selecţii şi a marcat de 9 ori între 2003 şi 2010. La Top Interviuri, fostul lider din Ghencea povesteşte despre perioada Steaua şi aventura sa la naţionala României.

Dică şi-a amintit în cadrul emisunii moderate de Alexandru Săbău cum a fost prima sa convocare la echipa reprezentativă: ”Emoţii mari, dar am reuşit să trec peste ele. De obicei aveam emoţii pozitive, care îmi dădeau o stare de bine. Până intram pe teren. Când intram pe teren uitam totul. Antrenor era Domnul Iordănescu, am jucat cu Japonia în Ştefan cel Mare. S-a terminat egal şi îmi amintesc că, înainte cu două zile de meci a venit Iordănescu şi mi-a zis că voi juca titular, ca mijlocaş dreapta”, a rememorat Dică în cadrul ediţiei din această săptămână a TOP Interviurilor.

Pentru fostul fotbalist originar din Piteşti, perioada Steaua a fost cea mai importantă a carierei sale. S-a transformat rapid în liderul echipei din Ghencea şi a condus-o către două titluri de campioană, o Supercupă şi o semifinală de Cupa Uefa.

Dică îşi aminteşte cum a refuzat-o pe Eintracht, dar şi pe marea rivală a Stelei, Dinamo. A ales să meargă în Ghencea: ”Am avut ofertă de la Eintracht, am fost acolo...M-am dus în Germania şi am stat o săptămână cu acceptul celor de la FC Argeş. Antrenorul de acolo era foarte încântat şi mi-au transmis că vor să mă cumpere. Le-am transmis ce vreau, iar la vreo două săptămâni mi-au trimis către club să mergem în Germania pentru că voiau să mă transfere din iarnă. Între timp a venit oferta de la Steaua şi mai apoi de la Dinamo. Rapid nu m-a dorit, chiar dacă am fost propus acolo. Nu am semnat cu Eintracht pentru că ceea ce au spus că îmi oferă a fost diferit când am ajuns acolo. Cluburile se înţeleseră, dar nu am vrut să merg la Eintracht. Am ales Steaua, chiar dacă la Eintracht aveam de două ori mai mulţi bani” explică actualul antrenor de la FCSB.

Tot la Top Interviu, Dică şi-a amintit şi cum a devenit pasionat de antrenorat: ”Cam din 2007 am început să-mi notez antrenamentele. Ştiam că după ce voi termina cariera de jucător, vreau să devin antrenor. De ce? Pentru că îmi place foarte mult fotbalul”. 

Mai jos, ai interviul complet cu Nicolae Dică din cadrul emisiunii Top Interviuri de la Telekom Sport

Afla mai multe despre: nicolae dicăfcsbtop interviualexandru săbău,  

viewscnt
Articole similare