Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Numai Luţu putea face aşa ceva! Un episod senzaţional cu ”asistentul” lui Becali. Cum l-a pus pe băiatul de la pază să-i ţină locul în cantonament :)

EXCLUSIV | Numai Luţu putea face aşa ceva! Un episod senzaţional cu ”asistentul” lui Becali. Cum l-a pus pe băiatul de la pază să-i ţină locul în cantonament :)

Fotbal intern

Comentarii

Ovidu Burcă a povestit un episod amuzant din perioada în care Ionuţ Luţu juca la Universitatea Craiova, la începutul carierei. Burcă şi-a reamintit cum fugea fostul mijlocaş din cantonament, fără ca antrenorii să-şi dea seama.

Ionuţ Luţu este unul dintre cele mai pitoreşti personaje din fotbalul românesc şi în jurul lui circulă multe episoade de umor involuntar. Ovidiu Burcă şi-a adus aminte de o astfel de situaţie amuzantă, pe care i-a povestit-o regretatul Nicolae Tilihoi. Este vorba despre faptul că Ionuţ Luţu nu suporta să stea în cantonament şi căuta mereu să iasă din această situaţie neplăcută pentru el.

Când era la Craiova, la începutul carierei, Luţu găsise o ”portiţă” inspirată din filmele de comedie. Burcă povesteşte cum Luţu îl lua pe un tânăr care asigura paza, îi punea pe cap fesul cu care dormea, îl punea în pat şi-l punea să stea aşa până dimineaţă. În perioada asta, Luţu pleca liniştit din cantonament, în vreme ce antrenorii credeau că el doarme liniştit:

”Nae Tilihoi, Dumnezeu să-l ierte, povestea cu mult har. El era omul căruia nu-i plăceau foarte mult cantonamentele. Au fost antrenori care îl şi lăsau să plece din cantonament. Îmi povestea domnul Nicolae Zamfir îmi povestea că îi zicea ”Domn' profesor, eu nu pot să stau în cantonamente”. ”Nu e nicio problemă, du-te acasă”. Şi în anul ăla a ieşit golgheter în România. Erau ani în care se făceau cantonamente de marţi până sâmbătă, în ziua meciului. El nu putea să stea. Pe vremea aia, tot timpul dormea cu fes pe cap. Ca să poată să plece, l-a luat pe băiatul de la pază, era un puşti pe care-l creşteau pe lângă echipă. Îl punea în pat, îi punea fesul pe cap, îi punea pătura, acoperit bine şi-i spunea ”bă, nu te mişti de aici până nu vin eu”. Îl băga pe ăsta micul în pat, îi punea căciula pe cap... Tilihoi venea, băga capul pe uşă, zicea că ”bă, Luţu doarme, e ok” şi apoi pleca. La 06:00 dimineaţa, când venea Luţu, dădea salam la câini (n.r. să nu latre), îl scotea pe ăsta mic din pat, îşi punea căciula în cap şi mergea la somn”, a povestit Burcă pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ionut lutuovidiu burcauniversitatea craiovaliga 1 

viewscnt
Articole similare