Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | ”Olăroiu e cel mai bun antrenor din această generaţie”. Românul care a făcut senzaţie în Bundesliga îl descrie şi pe Şumudică: ”Îi place încă să creeze conflicte”

EXCLUSIV | ”Olăroiu e cel mai bun antrenor din această generaţie”. Românul care a făcut senzaţie în Bundesliga îl descrie şi pe Şumudică: ”Îi place încă să creeze conflicte”

Fotbal intern

Comentarii

Între 1998 şi 2001, Sergiu Radu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Rapidului, acolo unde a jucat alături de Marius Şumudică. Pe actualul tehnician de la Al Shabab, Radu (41 de ani) îl vede azi neschimbat, dar îl consideră un antrenor de top. Pentru fostul jucător de la Wolfsburg şi Stuttgart, Olăroiu este însă numărul 1.

Fotbalist cu peste 150 de meciuri în Bundesliga, Sergiu Radu are o preferinţă clar în ceea ce priveşte antrenorii români ai momentului: ”Aş putea spune că Olăroiu este cel mai bun antrenor din această generaţie. Lăsând la o parte generaţia mai veche. Cosmin Olăroiu, Dan Petrescu, Reghechampf” a mărturisit Radu, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

”Şumudică are rezultate, dă mai multă libertate jucătorilor şi mai multă încredere”

Sigur însă, Sergiu Radu nu a uitat de fostul său coechipier, Marius Şumudică, actualmente antrenor la Al Shabab şi fost campion al României cu Astra Giurgiu: ”Şi Şumi, Şumi a demonstrat şi el că are capacitatea aceasta de a pune pe roate echipele. Practic rezultatul ca antrenor te ţine în viaţă. Şi Şumi reuşeşte să aibă rezultate. Poate e puţin atipic ca şi antrenor, dar sunt diferite drumuri prin care poţi să faci performanţă. El a ales un drum spre deosebire de Reghe, de Miriuţă sau Oli care au acestă disciplină, Şumi dă mai multă libertate la jucători, are o altă relaţie cu jucătorii, le dă mai multă încredere. Îi place încă să creeze conflicte. Îi plăcea să mai înţepe din când în când câte un coleg, câte un jucător, un antrenor, adversar. Era o plăcere să îl vezi pe Şumi pe teren ce discuţii avea cu adversarii. Mureai de râs” îşi aminteşte Sergiu Radu.

”Ştia să pună presiune de pe vremea când era jucător. Dar nu ai cum să te superi pe Şumi”

Fostul atacant din Giuleşti a rememorat pentru Telekom Sport câteva episoade speciale trăite alături de Marius Şumudică pe vremea când jucau amândoi în Giuleşti: ”Eu jucam la Rapid cu Şumi. Aveam o echipă bună, cu Pancu. Începusem titular cu nea Mircea Lucescu, Şumi a intrat într-o partidă cu Foresta la pauză în locul meu, a marcat 3 goluri, la interviu imediat după meci a spus ceva de genul, dacă nici acum când dau 3 goluri nu joc titular atunci când. Deci punea aşa o presiune pe coechipieri, dar pe Şumi nu poţi să te superi. Aşa e el. Nu ştiu să fi avut un conflict cu nea Mircea. El avea o inteligenţă nativă şi ştia până unde să se ducă într-o anumită direcţie şi cu glumele. Nu sărea calul.  A avut o relaţie ok. A jucat la un moment dat foarte mult în campionatul acela, a fost golgheterul echipei dacă nu mă înşel şi s-a transferat în Portugalia imediat după acel campionat” a mai spus Sergiu Radu la Telekom Sport.

Sergiu Radu a debutat în Germania în 2005, în tricoul lui Energie Cottbus. A mai jucat în fotbalul german pentru VfL Wolfsburg, VfB Stuttgart, FC Koln şi Alemannia Aachen. Radu a jucat între 2003-2004 şi în Franţa pentru Le Mans, iar în România a îmbrăcat tricoul Jiului (1996-1998), Olimpiei Satu Mare (1997-1998), Rapid (1998-2001) şi FC Naţional (2001-2003). 

Afla mai multe despre: sergiu raducosmin olăroiumarius şumudicălaurenţiu reghecampfdan petrescu 

viewscnt
Articole similare