Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Piţurcă, dezvăluiri despre ruptura de U Craiova: ”Nu avea sens să mă păcălesc şi, în acelaşi timp, să păcălesc şi suporterii”

EXCLUSIV | Piţurcă, dezvăluiri despre ruptura de U Craiova: ”Nu avea sens să mă păcălesc şi, în acelaşi timp, să păcălesc şi suporterii”
Comentarii

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, a vorbit în exclusivitate la Telekom Sport, despre plecarea sa de la Universitatea Craiova.

Unul dintre cei mai titraţi şi mai bine cotaţi antrenori români ai momentului, Victor Piţurcă a explicat la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Sport Report, cum s-a produs ruptura de Universitatea Craiova, ultima echipă pe care fostul selecţioner a antrenat-o.

El a făcut inclusiv trimitere la partidele disputate ca antrenor al oltenilor, la filosofia pe care a imprimat-o formaţiei din Bănie şi a pus accentul pe valoarea loturilor din Liga 1. Piţurcă a explicat care a fost motivul pentru care a decis să plece de la Universitatea: ”Da şi cu mine, cu spectatori am pierdut 2-0. Da, bun, ştiu meciul; Meciul a fost pe muchie, dar e vorba de aspectul valoric. FCSB are lotul mai valoros ca Universitatea Craiova, mai ales în sectorul defensiv, aşa că tot timpul greşelile te costă foarte mult.  Că am fost şi eu la Craiova 4 luni, ştiu prin ce am trecut. De ce m-am despărţit? Clubul a dat un comunicat, eu am spus de când am mers acolo că vreau să câştig campionatul. Nu puteam să câştig campionatul şi nu numai campionatul. Adică campionatul era numai un primul pas pentru mine” a explicat fostul antrenor al oltenilor, la Telekom Sport.

”Nu aveam şansa să fac, nu aveam şansă să fac acest lucru şi nu am mai continuat. Nu aveam sens să mă păcălesc eu pe mine şi, în acelaşi timp, să păcălesc şi suporterii. Aşa că am renunţat. A fost greşeala mea pentru că nu trebuia să plec în acel moment, să meg în acel moment, dacă era ceva să fi gândit să fie evaluat şi să fi plecat, să fie mers din iarnă, dar în sfârşit, nu mai are sens să vorbim. Am avut nemulţumirile mele şi nu am vrut să mai continuu” a mărturisit Victor Piţurcă.

El a mai completat că la Craiova nu şi-a propus niciodată să se apere poziţional. Fostul tehnician al oltenilor a subliniat că a transformat-o pe Craiova în echipa cu cea mai bună posesie din Liga 1: ”Nu vedeţi că meciurile importante sunt pierdute. Adică Craiova e şi un club mare, e un club cu suporteri, iar eu nu mi-am permis nici cu Clujul, nici cu FCSB, cu nicio echipă să joc poziţional. Nu am jucat să mă apăr, numai pe atac şi a costat echipa în puncte multe în sensul ăsta. Şi aţi văzut că la un moment dat, Craiova devenise echipa cu cea mai bună posesie din prima ligă, însă nu câştigam jocurile.Multe s-a încheiat indecis, cu Clinceni, cu Astra, chia am pierdut meciurile şi asta numai pe fondul greşelilor personale. Care ne-au costat” a declarat Piţurcă la Sport Report, de la Telekom Sport.

  • 18 meciuri a antrenat-o Piţurcă pe U Craiova
  • 25 de goluri a marcat formaţia din Bănie sub comanda sa
  • Doar 4 înfrângeri a bifat U Craiova cu fostul selecţioner la conducerea echipei

Afla mai multe despre: piţurcă 

viewscnt
Articole similare