Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Pofta lui Gigi Becali! "De astăzi, el e căpitan". Cum a fost numit "Gladiatorul" căpitan la FCSB

EXCLUSIV | Pofta lui Gigi Becali! "De astăzi, el e căpitan". Cum a fost numit "Gladiatorul" căpitan la FCSB

FCSB

Comentarii

Fostul mijlocaş de la FCSB, Alex Bourceanu (35 de ani), a povestit cum a ajuns căpitanul echipei, în 2011. Finanţatorul Gigi Becali a avut ultimul cuvânt, iar oamenii de la echipă s-au conformat.

Cum a ajuns Alex Bourceanu căpitan la FCSB

Alexandru Bourceanu a fost unul dintre mijlocaşii emblematici ai FCSB din ultimul deceniu. A cucerit cinci cupe cu FCSB, dintre care trei titluri de campion, o Cupă a României şi o Supercupă, iar în 2011, în anul în care a fost transferat de la Poli Timişoara, a fost numit căpitan, pentru prima dată. 

Gigi Becali a venit cu decizia, iar aceasta nu a fost discutată. Alex Bourceanu şi-a amintit şi trările pe care le-a avut la FCSB, precum: "Senzaţii extrem de complexe, de mândrie şi de frică, în acelaşi timp. De frica de a nu eşua". 

"A venit nea Gigi, ne antrenam la Mogoşoaia. A coborât din maşina, a venit pe teren, a zis <<De astăzi, Bourceanu e căpitan!>> A trimis un om din staff la magazie după banderolă, a luat-o şi mi-a pus-o pe mână <<De azi eşti căpitan!>> (n.r. - Au fost mândri părinţii?) N-am discutat niciodată despre asta cu ei. Avem o relaţie foarte apropiată, nu discutăm de mândrie, chiar nu. Probabil că în sinea lor da, dar nu mi-au dat de înţeles într-un mod.... Nici mie nu-mi place să-mi arate mândria asta într-un mod ostentativ, adică să vină cineva la ei şi să spună <<Mamă, feciorul meu e la Steaua, e căpitan>>.

Probabil asta a fost şi una dintre ideile lui nea Gigi, a zis că vrea un căpitan să fie în mijlocul terenului. Steaua (n.r. - FCSB) îţi dă nişte senzaţii extrem de complexe, de mândrie şi de frică, în acelaşi timp. De frica de a nu eşua, ştiind că puţini au reuşit şi mulţi au eşuat. Am vrut să-mi fac numele meu şi direcţia mea", a declarat Alex Bourceanu în cadrul emisiunii "Top Interviuri". 

Alex Bourceanu a jucat 176 de meciuri la FCSB, a marcat de patru ori şi a oferit 30 de pase decisive, în trei perioade: 2011-2014, 2014-2015, 2016-2017.

Gigi Becali l-a vândut în 2014 la Trabzonspor pentru 1.3 milioane de euro. De-a lungul carierei a mai jucat la: Dunărea Galaţi, Oţelul Galaţi, Poli Timişoara, Arsenal Tula, Dunărea Călăraşi şi Gloria Buzău. 

 

 

Afla mai multe despre: gigi becalialex bourceanualex bourceanu capitan fcsbfcsb 

viewscnt
Articole similare