Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Preşedintele AFAN, dezamăgit de unele cluburi din Liga 1: "Au trecut la negocieri agresive". Ce se întâmplă cu jucătorii la final de contract

EXCLUSIV | Preşedintele AFAN, dezamăgit de unele cluburi din Liga 1: "Au trecut la negocieri agresive". Ce se întâmplă cu jucătorii la final de contract

Superliga

Comentarii

Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori din România, a vorbit despre situaţia salarială a fotbaliştilor din Liga 1 şi despre jucătorii care sunt la final de contract.

Preşedintele AFAN s-a declarat dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat în Liga 1 după ce a propus către LPF şi FRF ca salariile jucătorilor să fie scăzute cu 50% în această perioadă: "Din păcate, imediat după ce am avut discuţia asta a doua zi, mai multe cluburi au decis să treacă la negocieri şi negocieri agresive cu jucătorii pentru a le diminua contractele, nu pe perioada de urgenţă, ci pe perioade mai mari. 

Mi-aş fi dorit să ieşim cu o soluţie unitară care să fie aplicată de toate cluburile din România, nu numai de unii. Unele cluburi au decis că nu suspendă contractele şi plăctesc integral salariile jucătorilor, iar alte cluburi să suspende contractele, ba mai mult au decis să negocieze jucătorii o modificare a contractelor şi o diminuare a salariilor cu 50 la sută pe o perioadă mult mai mare decât perioada de urgenţă", a declarat Hulubei pentru Telekom Sport. 

El susţine că FIFA şi UEFA militează pentru reluarea campionatelor şi cum Euro 2020 a fost anulat, competiţiile interne se pot întinde până în luna august. 

Ce se întâmplă cu jucătorii aflaţi la final de contract

Cum competiţiile nu se vor termina în luna iunie, cluburile pot fi nevoite să le prelungească contractele jucătorilor: "Ar putea fi un avantaj, dacă sunt mulţi jucători care îşi termină contractele la 30 iunie, iar sezonul se duce până în iulie, ar fi interesul clubului să negocieze cu jucătorul pentru că contractele exprirând, numărul jucătorilor rămâne mai mic, iar şansele de a performa în cazul în care sezonul se mută până în iulie-august sunt mici, atunci vor trebui să găsească o soluţie şi să negocieze cu jucătorii prelungirea contractelor pe o lună sau două", a mai spus Hulubei.

 

Afla mai multe despre: emilian hulubeiafan 

viewscnt
Articole similare