Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Preşedintele lui Gaz Metan rupe tăcerea: ”S-a cheltuit mai mult decât s-a încasat”. Un om de afaceri, singura salvarea a clubului: ”Ne-a promis că ne va da un răspuns”

EXCLUSIV | Preşedintele lui Gaz Metan rupe tăcerea: ”S-a cheltuit mai mult decât s-a încasat”. Un om de afaceri, singura salvarea a clubului: ”Ne-a promis că ne va da un răspuns”

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

Marius Nistor, preşedintele interimar al lui Gaz Metan Mediaş, recunoaşte că falimentul reprezintă o ameninţare destul de serioasă.

Gaz Metan Mediaş este pe marginea prăpastiei şi semnele nu sunt deloc încurajatoare. Echipa a acumulat datorii de aproape 4 milioane de euro, pe care este aproape imposibil să reuşească să le plătească.

Marius Nistor, preşedintele al lui Gaz Metan Mediaş, recunoaşte că situaţia este dezastruoasă şi susţine că falimentul este una dintre variante, dacă nu se va găsi cineva care să salveze clubul.

Preşedintele lui Gaz Metan Mediaş, despre faliment: ”N-am cerut falimentul. Probabil e cea mai plauzibilă variantă”

Din iulie 2020, când echipa a ieşit din insolvenţă, până pe 12 ianuarie 2022, Gaz Metan l-a avut preşedinte pe Valentin Iordănescu, nepotul lui Anghel Iordănescu.

Acesta a demisionat la începutul lunii ianuarie după ce a ajuns la concluzia că datoriile clubului sunt prea mare şi Gaz Metan a ajuns într-o situaţie din care îi este aproape imposibil să mai iasă.

După plecarea lui Valentin Iordănescu, Marius Nistor a fost desemnat de Adunarea Generală să asigure interimatul funcţiei de preşedinte.

Telekomsport.ro a încercat să afle de la el câteva explicaţii pentru care clubul a ajuns în pragul falimentului. Printre altele, Marius Nistor susţine că echipa avea datorii chiar şi atunci când a ieşit din insolvenţă.

Ca o paranteză, pe site-ul Ministerului de Finanţe, Gaz Metan figura la finalul anului 2020 cu o datorie de 1,9 milioane de euro, deşi a ieşit din insolvenţă în iulie 2020.

Marius Nistor spune că nu are toate informaţiile despre cum s-au adunat toate aceste datorii şi s-a rezumat la un truism: ”s-a cheltuit mai mult decât s-a încasat”.

Speranţa fanilor lui Gaz Metan Mediaş se leagă de un om de afaceri care s-a declarat interesat să investească în club, dar care încă n-a oferit niciun fel de răspuns:

Bună ziua, domnule Nistor. Cum s-a ajuns în această situaţie, în care Gaz Metan este la un pas de faliment?
Eu am fost numit preşedinte interimar în urmă cu aproximativ o lună, printr-o decizie a membrilor Adunării Generale, după ce a plecat domnul Valentin Iordănescu. Eu am fost funcţionar administrativ. Nu ştiu cum s-a ajuns aici. Nu pot să răspund pentru ceva pentru care n-am semnat eu.

Este adevărat că aţi decis să băgaţi echipa în faliment?
Nu ştiu de unde a apărut această informaţie, eu n-am cerut aşa ceva.

Dar este cea mai probabilă variantă?
Este una dintre variante, probabil cea mai plauzibilă. Singura salvare este dacă vine cineva şi face o investiţie masivă.

Care sunt motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie?
Este simplu, s-a cheltuit mai mult decât s-a încasat. Nu mă întrebaţi pe mine ce s-a întâmplat, eu sunt pe această funcţie de o lună.

Având în vedere funcţia pe care o aveţi acum, aveţi totuşi acces la nişte documente. Cum s-a ajuns la această datorie? Pe ce au fost cheltuiţi aceşti bani?
Cum s-au cheltuit banii ţine de bucătăria noastră internă. Nu mă puneţi să vă dau detalii din contractele jucătorilor sau a antrenorilor, pentru că nu pot.

În iulie 2020, când Gaz Metan a ieşit din insolvenţă, datoriile erau zero?
Aceasta este o informaţie falsă care s-a propagat. În momentul ieşirii din insolvenţă clubul încă avea datorii. Erau unele datorii făcute chiar înainte de ieşirea din insolvenţă.

În momentul în care Gaz Metan a intrat în insolvenţă, datoriile erau de aproximativ 3 milioane de euro. Pe 31 decembrie 2020, datoriile erau de 1,9 milioane de euro, în condiţiile în care echipa a ieşit din insolvenţă în iulie 2020... Ce datorii avea clubul în momentul ieşirii din insolvenţă?
Nu mă puneţi să vă spun cifre din momentul în care echipa a ieşit din insolvenţă, pentru că nu ştiu. Dacă pe site-ul Ministerului de Finanţe scrie 1,9 milioane de euro, înseamnă că aşa este.

Primăria este implicată în deciziile de la Gaz Metan?
Nu, Primăria doar ne-a ajutat cu bani.

Ne puteţi spune numele omului de afaceri care a fost interesat să preia clubul?
Nu, este un om de afaceri care a ţinut neapărat să nu i se afle numele. A venit, am discutat, atunci l-am întâlnit pentru prima dată. Ne-a cerut nişte acte şi ne-a promis că ne va da un răspuns. Încă n-am primit nimic.

Aveţi bani să faceţi deplasarea pentru meciul cu Dinamo?
O să vedeţi vineri.

Afla mai multe despre: gaz metan 

viewscnt
Articole similare