Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Primele impresii ale lui Pantilimon despre fotbalul din Turcia. Portarul a dezvăluit care este secretul succesului de care se bucură Şumudică

EXCLUSIV | Primele impresii ale lui Pantilimon despre fotbalul din Turcia. Portarul a dezvăluit care este secretul succesului de care se bucură Şumudică
Comentarii

După ce şi-a trecut în CV echipe de top din Premier League, din la Liga, din Championship sau din Cipru, Costel Pantilimon a luat decizia de a semna cu o echipă din Turcia.

Ajuns la 33 de ani, portarul român s-a transferat la Denizlispor, ocupanta locului 19 din prima ligă a Turciei. La finalul lunii noiembrie, Costel Pantilimon a fost integralist în meciul pierdut de echipa sa, scor 0-1, în faţa revelaţiei Gaziantep, pregătită de Marius Şumudică şi la care evoluează românii Alexandru Maxim şi Alin Toşca.

  • 9 meciuri a strâns Pantilimon în actualul sezon pentru Denizlispor
  • Gaziantep, echipa pregătită de Şumudică, este pe locul 4 în clasament, la doar două puncte în spatele liderului Galatasaray

"N-am mai vorbit până acum despre acest transfer, pentru că eu niciodată nu am cerut să ies să vorbesc în presă. E o plăcere pentru mine să discut cu oamenii din presă, dar până acum n-am mai avut ocazia să discut despre acest transfer. Campionatul Turciei era ceva ce-mi doream să încerc. Începând cu perioada în care a jucat Hagi, apoi continuând cu alţi jucători care au trecut pe aici.

Am înţeles că e frumos în Turcia, că e un campionat extrem de dezvoltat. Sincer, multă lume îmi vorbea de suporterii fanatici care sunt aici, dar, din păcate, n-am avut noroc să simt asta pe pielea mea. Mi-am ales cel mai nefericit moment să vin în Turcia. E pandemie şi nu sunt spectatori pe stadioane. E ciudat, dar pot spune că e un campionat care îmi place. E competiţie mare, sunt jucători de mare valoare, iar dacă esti foarte bine organizat, poţi obţine rezultate foarte bune.

Iar cel mai bun exemplu e Gaziantep. Am jucat contra lor, e o echipă bine organizată, dar şi o echipă care are jucători de valoare. Însă peste tot sunt fotbalişti buni, aşa că diferenţa pe care o face Gaziantep este la nivelul organizării tactice. Stă foarte bine în teren, iar Şumudică dovedeşte că a înţeles foarte bine ce se joacă în campionatul Turciei. Eu sunt convins că voi avea multe de învăţat din această experienţă" , a declarat Costel Pantilimon pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: pantilimon 

viewscnt
Articole similare