Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria nataţiei româneşti, explica reţeta succesului: ”Este o probă frumoasă”

EXCLUSIV | Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria nataţiei româneşti, explica reţeta succesului: ”Este o probă frumoasă”

Alte sporturi

Comentarii

În 2004, la Jocurile Olimpice de la atena, Răzvan Florea, obţine singura medalia , cel puţin pân în prezent, a nataţiei masculine româneşti, la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Constănţeanul obţinea atunci medalia de bronz în proba de spate.

Zilele trecute, Daniel Martin a cucerit la Jocurile Olimpice pentru Tineret medalia de argint, tot în proba de spate.

Telekomsport.ro: Răzvan, care crezi că ar fi secretul că toţi înotătorii valoroşi ai României, începând cu tine şi terminând, iată, cu Daniel Martin, au performat în proba de spate?

Răzvan Florea: Da, bună întrebarea. Nu m-am gândit la aceasta coincidenţă. Dar eu nu cred că e ceva special pentru noi, românii, că suntem foarte buni în această probă. Atât pentru mine, pentru Robert Glinţă şi Daniel Martin, cred că totul ţine de o anumită coincidenţă. Aşa a fost să fie. Este o probă frumoasă şi cred că pe fiecare în parte ne-a atras şi am făcut performanţe importante.

Este una dintre probele grele ale nataţiei ?

Nu aş spune că este una dintre probele foarte grele. Dar acum în nataţia mondială nu se mai poate vorbi despre probe uşoare şi probe grele. În toate procedeele se merge foarte tare. Aţi văzut cam ce timpi se scot.

Antrenamentele în proba de spate sunt mai solicitante faţă de celelalte?

Tot timpul trebuie să te antrenezi fioarte bine, indiferent de probele pe care le faci. Un înotător se specializează pe una sau două probe cam pe la 14 sau 15 ani. Aşa s-a întâmplat şi cu mine. Antrenorul a văzut că cele mai bune rezultate le am în aceasta probă şi mi-a sugerat că ar fi bine să mă axez pe proba de spate.

Ce şanse le dai pentru o finală olimpică atât lui Robert Glinţă cât şi lui Daniel Martin?

Eu cred că amândoi au şanse chiar să urce pe podium. M-ar bucura enorm să obţină medalii. Sunt foarte talentaţi. Robert a avut deja parte de o finală olimpică, Poate mult mai mult. La fel şi Daniel Martin. Cred că acum a venit vremea băieţilor în nataţia românească. 

Afla mai multe despre: razvan florearomanianatatie,  

viewscnt
Articole similare