You are here:

EXCLUSIV | Selecţionerul Cosmin Contra alături de Didier Deschamps la întâlnirea antrenorilor de la Londra

EXCLUSIV | Selecţionerul Cosmin Contra alături de Didier Deschamps la întâlnirea antrenorilor de la Londra

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul României, Cosmin Contra participă în aceste zile la Londra la o întâlnire a antrenorilor din Europa, alături de antrenorul campioanei mondiale, Didier Deschamps.

Însoţit de Mihai Stoichiţă, selecţionerul României a fost prezent şi la partida dintre Brighton şi Tottenham, în care din păcate, Florin Andone nu a jucat niciun minut.

În schimb, la întâlnirea antrenorilor de la Londra, Contra a avut parte de o companie selectă. Mai mulţi antrenori importanţi din fotbalul european au fost prezenţi la acest eveniment de amploare. Printre ei şi omul care a adus trofeul Cupei Mondiale la Paris, selecţionerul Franţei Didier Deschamps.

Printre diverse aspecte de conţinut tehnico-tactic legate de Cupa Mondială, analiza explicită a unor jocuri sau echipe participante la turneul final şi elemente de profil surprinse la Mondialul din Rusia, printre altele s-au prezentat o serie de statistici interesante şi s-au comentat cele mai noi metode aplicate în profesia de antrenor.

Una dintre cele mai interesante statistici prezentate la conferinţa antrenorilor la care a luat parte şi selecţionerul României a fost legată de comparaţia dintre ultimele trei turnee finale ale Cupei Mondiale şi impactul tehnologiei VAR.

Aşa cum se poate observa din imaginea de mai sus, pe care www.telekomsport.ro o prezintă în exclusivitate, la Cupa Mondială din Rusia s-au acordat cele mai multe lovituri de la unsprezece metri (29).

Prin comparaţie, la Mondialul Brazilian, echipele au primit doar 13 lovituri de la unsprezece metri, iar la Mondialul African, 15.

Evident, diferenţa uriaşă se naşte datorită implementării tehnologiei VAR, care a uşurat enorm misiunea arbitrilor. 

Afla mai multe despre: cosmin contra 

viewscnt
Articole similare