adplus-dvertising
You are here:

EXCLUSIV | Suporterii mai au de aşteptat până să revină pe stadioane la meciurile echipelor favorite. Anunţul făcut de Eduard Novak: "Aceasta este decizia"

EXCLUSIV | Suporterii mai au de aşteptat până să revină pe stadioane la meciurile echipelor favorite. Anunţul făcut de Eduard Novak: "Aceasta este decizia"

Sporturi

Comentarii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că odată cu implementarea noilor măsuri de relaxare, din 15 mai, va fi permisă şi revenirea fanilor în tribunele arenelor din ţară.

În România, numărul persoanelor vaccinate a crescut simţitor în ultima lună, astfel că preşdintele Klaus Iohannis a anunţat o nouă serie de relaxări pentru România, începând cu 15 mai, printre care şi prezenţa spectatorilor, într-un procent de 25% din capacitatea arenei, la evenimentele sportive din ţară.

  • De la debutul campaniei, aproximativ 4 milioane de persoane au fost vaccinate în România

"Tot din acest weekend pot să vă dau câteva exemple. Activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori" , declara Klaus Iohannis, joi, 13 mai.

Însă, în ciuda declaraţiilor oferite de şeful statului, echipe din Liga I, precum UTA sau U Craiova, nu au primit acordul autorităţilor de a găzdui meciuri cu spectatori în această lună. De altfel, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a dezvăluit că finala Cupei României de pe 22 mai va fi singurul meci, pentru moment, care se va disputa cu spectatori.

"Aştept spectatorii să revină cât mai repede pe stadion, cred că nu mai este mult timp până când spectatorii vor reveni pe stadion. Deja, sâmbăta viitoare, la Cupa României, avem 25% din spectatori şi ne dorim să vedem cât mai mulţi în perioada următoare.

Deocamdată, aceasta este decizia Guvernului. Protocolul între noi şi Ministerul Sănătăţii există, dar deocamdată aceasta este decizia, să acceptăm numai meciuri-test sau pilot. Încă puţină răbdare şi cred că o să avem meciuri cu spectatori pe stadion.

După iunie vom avea nişte măsuri de relaxare, şi în iulie... deci noi încercăm din răsputeri să facem cât mai bine ca să aducem cât mai repede spectatorii pe stadion. Deocamdată, totul depinde de cifre şi de numărul de vaccinaţi.

Contează cât ne vaccinăm. Trebuie să ştie toată lumea că vaccinul este foarte important şi cred că este o măsură de siguranţă pentru noi, pentru toată lumea. Dacă vrem să trăim liber şi normal, trebuie să ne vaccinăm. Asta ar fi o condiţie. În perioada următoare totul depinde de situaţia vaccinaţilor" , a declarat Eduard Novak pentru Telekom Sport.

viewscnt
Articole similare