Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ultima oră: Negoiţă, aproape să cedeze Dinamo! Patronul ”câinilor”, la un pas să bată palma cu spaniolii

EXCLUSIV | Ultima oră: Negoiţă, aproape să cedeze Dinamo! Patronul ”câinilor”, la un pas să bată palma cu spaniolii

Dinamo București

Comentarii

Discuţiile dintre reprezentanţii fondului de investiţii spaniol şi Ionuţ Negoiţă au avansat în ultimele ore. Dinamo este aproape să intre într-o nouă eră.

Din sursele Telekom Sport, discuţiile dintre Ionuţ Negoiţă şi reprezentanţii fondului de investiţii spaniol interesat să cumpere Dinamo au avansat foarte mult în ultimele ore.

Aceleaşi surse confirmă că cele două părţi sunt la un pas să bată palma, dar că mai există câteva detalii de pus la punct. Printre aceste detalii se numără eşalonarea în trei tranşe a datoriilor existente, precum şi soarta bazei de la Săftica. Discuţiile dintre Negoiţă şi spanioli au continuat inclusiv în cursul zilei de astăzi.

Sunt şanse mari ca părţile să ajungă la un acord în următoarele zile. Foarte probabil, Ioan Andone va fi instalat în funcţia de preşedinte al clubului, o informaţie confirmată aseară, la Telekom Sport, de fostul mare internaţional român: ”Mi-au propus să devin preşedinte, pentru că am colaborat, le-am dat toate datele, i-am pus în legătură. Nu am nicio problemă, cum să nu vin? Din ce cunosc eu, va achita şi banii pentru licenţă" a spus Ioan Andone, în exclusivitate la Telekom Sport.

CONTEXT: Aşa cum Telekom Sport a anunţat, un fond de investiţii din Spania a făcut o ofertă concretă pentru cumpărarea lui Dinamo şi a oferit inclusiv garanţii pentru achitarea datoriilor de aproximativ patru milioane de euro. Surse Telekom Sport au explicat că oferta a fost trimisă miercurea trecută, după ce avocaţii fondului de investiţii au analizat timp de două săptămâni documentele clubului Dinamo.

Herminio Menendez (foto sus) este acţionar şi reprezentantul fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 - barca de 4 rame, Moscova 1980 - barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame. În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.

Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei. Andone dă recomandări bune pentru omul de afaceri spanioli care ar putea prelua şi conduce ulterior clubul Dinamo.

Afla mai multe despre: ionuţ negoiţăherminio menendez 

viewscnt
Articole similare