Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Un episod mai puţin ştiut din cariera lui Alexandru Tudor: ”Mi-au zis că mă execută, au vrut să mă bată!”

EXCLUSIV | Un episod mai puţin ştiut din cariera lui Alexandru Tudor: ”Mi-au zis că mă execută, au vrut să mă bată!”

Special

Comentarii

Alexandru Tudor a fost întrebat despre tentaţiile din fotbalul românesc şi centralul în vârstă de 46 de ani a oferit un exemplu din cariera sa, despre care spune că îi caracterizează firea.

Alexandru Tudor este unul dintre cei mai buni arbitri din fotbalul românesc şi a condus de-a lungul anilor meciuri cu multă încărcătură. Centralul născut în Bucureşti spune însă că niciodată nu s-a lăsat tentat de vreun conducător de club şi susţine că a fost corect încă din primii paşi pe care i-a făcut în arbitraj.

Pentru a-şi susţine argumentaţia, Tudor a povestit o întâmplare care s-a petrecut în 1993, într-o unitate militară. Arbitrul spune că atunci a fost aproape să fie agresat fizic de jucătorii şi conducătorii echipei gazdă, din cauza unei situaţii pe care a tratat-o corect:

”Eu ştiam care este datoria mea şi datoria mea este să fac lucruri curate. Tata mi-a zis aşa: ”bă, băiatule, cinste ţi-o pierzi o singură dată!” Şi eu nu vreau să-mi pierd cinstea. Mie mi-e frică de Dumnezeu. Mie mi-e frică de trăznet. Şi nu am timp de aşa ceva.

(n.r. întrebat dacă au existat tentaţii) Eu am avut un foarte mare avantaj. La un moment dat, am arbitrat de unul singur într-o unitate militară, la un meci între doi conducători care doar ce se despărţiseră de echipa lor. Şi am fost cazat într-o cabană, cam aşa ceva. Şi l-am dat afară... vă daţi seama, în 1993... pe un jucător pentru două simulări. Jucător la echipa gazdă. Şi a venit respectivul şi mi-a spus: ”Aduc plutonul de execuţie şi te execut!” Şi îi zic: ”Ieşi afară de aici!” ”Nu ies, că e biroul meu!” ”Azi ieşi, că e cabina mea!” Şi au vrut să mă bată... nu puteau să mă bată în unitatea militară. Şi, când am ieşit, m-au întâmpinat respectivii copii. Şi am avut o reacţie mai agresivă.

După puţină vreme, am arbitrat respectiva echipă în deplasare. Şi s-a întâmplat să câştige. Omul acela, care vă daţi seama că era cel mai mare duşman al meu, dacă se poate... pe care l-am dat afară, mi-a făcut cea mai bună reclamă posibilă la nivel de AMF. Şi s-a dus şi a zis: ”Domnule, începând de astăzi, vreau să mă arbitreze doar ăsta!” Din momentul ăla, nu s-a mai apropiat nimeni de nimeni, că ştiau despre ce e vorba”, a povestit Tudor la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: alexandru tudorarbitrajliga 1 

viewscnt
Articole similare