Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Veşti proaste pentru Rapid, drum liber către promovare pentru Steaua: "Ei joacă degeaba în momentul de faţă"

EXCLUSIV | Veşti proaste pentru Rapid, drum liber către promovare pentru Steaua: "Ei joacă degeaba în momentul de faţă"

Fotbal intern

Comentarii

Săptămâna trecută, speranţele rapidiştilor de a promova în Liga a III-a au fost spulberate de o ştire surprinzătoare. Echipa din Giuleşti n-ar fi obţinut Certificatul de Identitate Sportivă, astfel încât n-ar avea dreptul de participare la barajul de promovare din Liga a IV-a.

Deşi oficialii Academiei Rapid au negat această informaţie, secretarul general al AFAN, Dumitru Costin, a confirmat că giuleştenii n-au drept de promovare în Liga a III-a. Liderul de sindicat spune că i-a avertizat pe cei de la Academia Rapid şi că Primăria Sectorului 1 se foloseşte de imaginea clubului şi nu are de gând să se implice prea mult:

”Sunt nişte chestii simple. Poţi să fii un sportiv foarte bun, poţi să fii un antrenor foarte bun, să ai galerie senzaţională, să ai un nucleu de oameni care te poartă pe braţe, dar dacă nu ai acolo un conducător şi nu ai nişte oameni de calitate, care să-ţi rezolve şi problemele de natură juridică... Aici nu suntem într-o competiţie de cartier. Aici sunt nişte reguli, sunt nişte proceduri, să-ţi iei Certificat de Identitate Sportivă, să te afiliezi şi să intri în competiţii.

Probabil că, la momentul respectiv, dintr-un anumit entuziasm - pentru că şi în partea cealaltă apăruse Steaua, prin grija domnului Talpan - cineva de la Rapid a uitat să facă şi aceste lucruri. Mie chiar îmi pare rău. M-am întâlnit cu Nico (n.r. Daniel Niculae) şi a zis: ”vin la tine?” ”Vino Nico, vă ajutăm cu ce trebuie, facem un dosar cum trebuie făcut...” Este un know-how pe care, dacă nu-l ai, rişti să moară un proiect frumos. E păcat.

Expertiza juridică le-a lipsit cu desăvârşire. Eu am spus-o multor rapidişti. Şi heirupismul ăla al primarului de la sectorul 1: ”mă implic, fac declaraţii...” Le-am spus: ”v-a păcălit, nu se va implica deloc în activitatea clubului vostru”. ”Dar de unde ştii?” Întâmplător, cunosc şi această zonă politică, prin natura meseriei mele. Cunosc şi cine se ţine de cuvânt, să-şi respecte angajamentele şi declaraţiile date. Şi pe unii care folosesc la un moment dat imaginea...

"Ei joacă degeaba în această a doua jumătate a sezonului. Rapid e sparring partner acolo. Eu le-am spus dintotdeauna, când s-au căpăcit cu moldoveanul ăla (n.r. Valerii Moraru) care le-a vândut iluzii, le-am tot spus să aibă mare grijă. Drumul lor era unul singur, falimentul. Le-am spus de atunci: <<Faliment scrie pe voi>>, aşa că bunul cel mai de preţ pe care-l are acest club este reprezentat de marcă şi de suporteri" , a declarat Dumitru Costin pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: rapidacademia rapiddumitru costinsteaualiga a patra 

viewscnt
Articole similare