Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Victor Hănescu a fost invitatul Geaninei Iacob la Zoom Sport. "Cam toată ziua mea este dedicată acestui proiect!" Cum arată Academia pe care a fondat-o

EXCLUSIV Victor Hănescu a fost invitatul Geaninei Iacob la Zoom Sport. "Cam toată ziua mea este dedicată acestui proiect!" Cum arată Academia pe care a fondat-o

Tenis

Comentarii

Fostul tenismen, Victor Hănescu, a fost invitatul Ganinei Iacob, la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Zoom Sport.

Victor Hănescu fost număr 26 în circuitul ATP şi-a încheiat cariera de sportiv profesionist, dar rămâne aproape de tenis. Fostul mare tenismen şi-a deschis o academie unde 100 de copii invaţă să-şi facă un viitor în sportul care l-a consacrat pe Hănescu.

Perioada de stare de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus, nu l-a împiedicat pe Victor Hănescu să rămână aproape de academia sa de tenis. El a povestit la Telekom Sport cum au decurs "antrenamentele" în această perioadă pentru tinerii jucători care aspiră să devină într-o zi "Victor Hănescu":

"Am avut programe online şi eu zic că au ieşit din această perioadă cu un 75% fizic din ce ar fi putut acumula. A fost ceva nou. E clar că a trebuit să ne adaptăm. Trainerul ţinea o lecţie cu mai mulţi sportivi. Am făcut nişte exericiţii care şi-au atins nişte obiective pe o perioadă de o lună de zile. E vorba doar de antrenamente fizice, pentru că tenis nu s-a putut face deloc. Iar acum, când s-a reluat activitatea, s-a văzut că sunt într-o formă bună. Înainte de pandemie aveam undeva la 100 de copii, aproximativ 6 antrenori de tenis, preparator fizic, doi psihologi, nutriţionist, profesoară de pilates şi yoga. Un proiect frumos, un proiect unde vii şi găseşti resurse pentru a face tenis. Mă inspir din activitatea pe care am avut-o. Am fost 20 de ani plecat, am văzut multe locuri, am cunoscut mulţi oameni, am înţeles că trebuie să fii deschis şi să te inspiri şi de la alţii."

Implicarea lui Victor în academia de tenis pe care o deţine este una totală: "Este o tranziţie grea pentru mine, de la jucător, la această activitate destul de complexă. Momentan, pot să spun că petrec cam 4 ore pe teren alături de sportivi. Lucrez direct cu ei, apoi urmează zona de a ţine legătura cu părinţii, de a supraveghea activitatea din exterior. Păstrez contactul cu antrenorii, ca să văd dacă lucrurile se fac aşa cum vreau eu. Cam toată ziua se duce spre acest proiect" a mărturirist Victor Hănescu, la Zoom Sport, de la Telekom Sport.

Academia lui Victor Hănescu a fost înfiinţată în 2016, iar în 2018 avea deja profit. "Aproape 250 de mii de euro încasări" după cum mărturisea Victor, într-un interviu precedent. Vezi emisiunea integrală, mai jos.

 

Afla mai multe despre: victor hănescu 

viewscnt
Articole similare