Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Victorie la "masa verde" pentru Islanda cu România? Variantă incredibilă de ultimă oră. FRF a dezvăluit ce se întâmplă cu tricolorii

EXCLUSIV | Victorie la "masa verde" pentru Islanda cu România? Variantă incredibilă de ultimă oră. FRF a dezvăluit ce se întâmplă cu tricolorii
Comentarii

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, se teme de ce e mai rău odată naţionala ajunsă în Islanda. Acolo, tricolorii vor fi testaţi, iar rezultatele vor fi prelucrate de un laborator neacreditat UEFA. Andrei Vochin se teme de posibile teste fals-pozitive. A fost luat în calcul şi cel mai "negru" scenariu: o posibilă înfrângere la "masa verde" a tricolorilor.

FRF se teme înainte de Islanda - România

Lotul naţional al României a fost testat, luni, în România, iar rezultatele vor merge la un laborator acreditat UEFA. Nu acelaşi lucru se va întâmpla şi în Islanda, unde autorităţile se vor ocupa de prelucrarea rezultatelor. Acesta este şi motivul de îngrijorare al oficialilor FRF. 

Pe baza celor petrecute în ultimele săptămâni, Andrei Vochin a luat în calcul cel mai "negru" scenariu: "Guvernul islandez are alte reguli, spre deosebire de Austria. În Islanda vom fi testaţi, din nou, toţi, de către guvernul islandez. Nu are nicio legătură cu UEFA laboratorul care va preluca testele. Faci testul acolo, pleci de acolo la hotel şi se aşteaptă rezultatul. Dacă e vreun rezultat pozitiv, atunci începe ancheta epidemiologică. Noi nu mergem la cantonamentul din Mogoşoaia, cel puţin eu. Orice cetăţean care ajunge în Islanda acesta stă 14 zile în carantina, dar sportivii au 'culoar'. 

Sincer, mă îngrijorează testul ăsta (n.r. - la laboratorul neacreditat UEFA), dar nu pentru că vin dintr-o zonă balcanică. Se spune că zona nordică e de o corectitudine ieşită din comun. Am văzut Suedia - Danemarca. L-am văzut pe suedezul ăla cu circul lui despre rasism. La fotbal nu mă convinge nimeni că lucrurile stau aşa. Am văzut cazul din Feroe, care are o legislaţie asemănătoare, identică pe anumite părţi. Şi am văzut ce au păţit cei de la Slovan Bratislava, descoperiţi cu test COVID şi care au pierdut cu 3-0. Când s-au întors acasă, s-au retestat, iar omul găsit pozitiv a fost găsit negativ", a declarat Andrei Vochin în cadrul emisiunii "Sport Report". 

Andrei Vochin, înainte de Islanda - România: "Atât timp cât nu este un laborator acreditat UEFA, dă-mi voie să mă gândesc la orice" 

În cel mai rău scenariu, România are nevoie de 13 tricolori pe foaia de joc, dintre care un portar. În caz contrar, naţionala României riscă să piardă la "masa verde" partida cu Islanda, care are loc joi, de la 21:45. 

Andrei Vochin a continuat cu temerile sale: "Mă pot gândi şi la aşa ceva în cazul nostru. Atât timp cât nu este un laborator acreditat UEFA, dă-mi voie să mă gândesc la orice. Să nu fie aşa şi să fiu eu exagerat. Dar ce s-a întâmplat în Feroe mă pune pe gânduri.

Până la 13 trebuie să fim apţi, dintre care un portar, ca să putem juca trebuie să fim. Eu mă gândesc, sincer, că dacă s-ar întâmpla aşa ceva să se mai facă un test, dar cu laboratorul acreditat UEFA. Eu sper să nu se întâmple", a mai spus consilierul lui Răzvan Burleanu. 

Afla mai multe despre: andrei vochin islanda romanianationala romanieiromania 

viewscnt
Articole similare