You are here:

"Extraordinara rivalitate" Djokovici - Nadal s-a încheiat. Sârbul l-a învins pe spaniol în ultima lor confruntare

"Extraordinara rivalitate" Djokovici - Nadal s-a încheiat. Sârbul l-a învins pe spaniol în ultima lor confruntare

Tenis

Comentarii

Rafael Nadal a reflectat asupra unei "rivalităţi extraordinare" cu Novak Djokovici şi a spus că fără aceasta "nu ar fi jucătorul care este astăzi", sâmbătă, după ce a pierdut ultima lor confruntare ca profesionişti, relatează BBC.

Nadal, în vârstă de 38 de ani, a anunţat în această lună că se va retrage din tenis la finalul sezonului.

Sârbul Djokovici l-a învins pe spaniol cu 6-2, 7-6 (7-5) în meciul pentru locul al treilea la turneul demonstrativ Six Kings Slam din Arabia Saudită.

Cei doi s-au îmbrăţişat la fileu la final, iar Nadal a primit o rachetă de tenis aurită în cadrul ceremoniei de după meciul de la Riad.

"Îţi mulţumesc foarte mult pentru toate momentele pe care le-am împărtăşit pe teren în toate carierele noastre - am avut o rivalitate extraordinară", a spus Nadal în interviul de pe teren. „M-ai ajutat să-mi depăşesc limitele, aşa că îţi mulţumesc pentru asta, pentru că fără asta, probabil că nu aş fi fost jucătorul care sunt astăzi”.

  • Nadal va reprezenta Spania în ultima sa competiţie, luna viitoare, la Malaga, în faza finală a Cupei Davis.

„Ceea ce îmi va lipsi este aproape totul”, a adăugat Nadal, care a câştigat 14 titluri la Roland Garros şi 22 de Grand Slam-uri în total.

„A fost un vis devenit realitate să pot juca timp de aproape 20 de ani, fiind competitiv şi având şansa de a juca în cele mai bune locuri din lume. Mi-am îndeplinit visul de a deveni un jucător profesionist de tenis şi de a avea succes. Nu le pot mulţumi îndeajuns oamenilor pentru sprijinul şi dragostea pe care le-am primit peste tot.”

"Ai lăsat o moştenire incredibilă"

Djokovici, cu 24 de titluri de Grand Slam, este singurul jucător care a câştigat mai mult decât Nadal, care are 22 de titluri.

Vorbind după meci, sârbul i-a spus lui Nadal: "Am cel mai mare respect pentru tine - un sportiv incredibil şi o persoană incredibilă. Rivalitatea a fost incredibilă, a fost foarte intensă, aşa că sper că vom avea ocazia să stăm undeva pe plajă şi să bem ceva, reflectând asupra vieţii şi vorbind despre altceva. A fost o onoare şi o plăcere incredibilă să împart terenul cu tine. Este un moment emoţionant şi o zi emoţionantă, am jucat atât de multe meciuri de-a lungul atâtor ani. Voi încheia cu un mare mulţumesc nu doar din partea mea, ci a întregii lumi a tenisului, pentru ceea ce ai făcut. Aţi lăsat o moştenire incredibilă”.

Afla mai multe despre: djokovicnadaltenis 

viewscnt
Articole similare