Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fals grosolan în presa din Italia! Fanii români, acuzaţi pe nedrept pentru scandări inventate pro-Putin la meciul cu Ucraina

Fals grosolan în presa din Italia! Fanii români, acuzaţi pe nedrept pentru scandări inventate pro-Putin la meciul cu Ucraina

Echipa națională

Comentarii

România a făcut spectacol, nu doar pe teren, ci şi în tribune la meciul cu Ucraina. Peste 35.000 de fani au luat cu astalt Allianz Arena, casa lui Bayern Munchen, şi i-au împins de la spate pe tricolorii lui Edi Iordănescu din primul până în ultimul minut.

Gazzetta dello Sport, cel mai citit ziar de sport din Italia şi, cel mai probabil, din toată lumea, a postat un articol în care comportamentul fanilor români a fost criticat pe nedrept, din cauza unor scandări ce au fost inventate de un internaut.

Un videoclip postat de Censored Men, o pagină cu peste 1.000.000 de următitori pe Twitter, a devenit repede viral, ilustrând mai mulţi fani români care, chipurile, îi strigau numele lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Nimic adevărat. 

Sunetul unui alt clip a fost ataşat celui în care fanii români sărbătoreau una dintre reuşitele naţionalei noastre, ”fake-ul” fiind vizibil de la o poştă. Între timp, Censored Men a şters videoclipul, care a fost însă preluat de alte sute de pagini.

Gazzetta dello Sport a preluat imaginile false şi a postat un articol ce include videoclipul editat.

Fanii români, acuzaţi pe nedrent pentru scandări pro-Putin la meciul cu Ucraina! Falsul, preluat de presa din Italia

”După scandările anti-Kosovo ale suporterilor Serbiei în meciul cu Anglia, astăzi a venit rândul ultraşilor români. În timpul meciului câştigat cu 3-0 de naţionala României împotriva Ucrainei, suporterii din tribune au simţit nevoia să-i provoace pe ucraineni, dedicând cântece de susţinere lui Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse.

Comportamentul suporterilor României nu a trecut neobservat şi UEFA ar putea deschide o anchetă”, a notat Gazzetta dello Sport.

Suporterii români nu au creat nici înainte, nici pe durata partidei cu Ucraina, dar nici după meci şi au avut un comportament exemplar.

 

Afla mai multe despre: româniaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare