You are here:

"Familia Lucescu vs. Becali 0-1". Părerea sinceră a lui Marian Iancu după victoria obţinută de FCSB în Europa League

"Familia Lucescu vs. Becali 0-1". Părerea sinceră a lui Marian Iancu după victoria obţinută de FCSB în Europa League

UEFA Europa League

Comentarii

FCSB s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la PAOK şi a ajuns la şase puncte acumulate în primele două partide disputate în noul format al Europa League.

"Familia Lucescu vs. Becali&co 0-1. Emoţii şi adrenalină mai presus de nume şi culori! Steaua Bucureşti, conform statusului UEFA, FCSB, în opinia unora, îşi depăşeşte limitele şi ne arată că are în competiţia europeană faliţii ei. Aceştia sunt evident grecii de la PAOK. Putere, angajament şi disciplină tactică ne-au arătat cei din oastea domnului Becali în faţa unui adversar grandoman haotic şi confuz.

La Salonic, pe propriul lor stadion, grecii s-au lovit de un zid, un adevărat loc de dat cu capul. Şi-a durut. Spectacolul continuă, au muncit cât s-au priceput, s-au calificat pe merit, iar acum strâng ce au semănat. Alţii o mermelesc pe la Buzău şi Slobozia via Clinceni, iar când joacă acasă sunt gazde docile, orice oaspete pleacă cu ceva în desagă, punct sau puncte, în funcţie de nevoia şi calitatea acestuia.

Singura echipă din Superliga rămasă pe bulevardul ăsta european, FCSB/Steaua, culege profesionist profit după profit aşa cum nu o fac unii dintre patronii care se consideră super mercantili şi care conduc cluburi importante din fotbalul românesc. Unii au mai trecut pe acolo le e dor şi foame, vezi CFR Cluj, altora nu le-a funcţionat GPS-ul şi mereu s-au rătăcit, cu referire la Craiova, iar alţii se culcă devreme să viseze frumos o mare de steaguri alb-vişinii pe distinsele stadioane ale Europei.

Nasol când se trezesc, se enervează şi vând tot ce au mai bun de prin club, după care se apucă să povestească public tuturor suporterilor aventura lor nocturnă, evitând cu talent să le spună că era doar un vis. Cam aşa ne trăim parte din timp alături de echipele noastre de suflet şi nu numai. Speranţa moare ultima! De ce oare moare? Din cauza lor? Ştiţi voi care!

Unii buni şi alţii rău. Cât şi ce mai are de demonstrat <<antrenorul>> Becali pentru a se califica drept profesionist în mentalul colectiv conservator, rămas captiv într-o realitate de modă veche depăşită de rezultate, timp şi vremuri. Oricum, am mai spus-o, patronul Gigi Becali <<Never Walk Alone>>. Domnul ţine la dânsul, s-a văzut şi la Salonic!" , a spus Marian Iancu la Orange Sport.

PAOK - FCSB 0-1

FCSB a învins-o, joi seara, în deplasare, scor 1-0, pe PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, într-un meci din Europa League. Campioana României este pe locul 4 în clasamentul general al competiţiei.

La Salonic, gazdele au avut prima ocazie, în minutul 9, când Târnovanu a scos la lovitura de cap a lui Baba Rahman. Taison a trimis în bară, în minutul 28, iar bucureştenii l-au pierdut pe Lixandru, accidentat la genunchi în minutul 45+4. După alte patru minute, la ultima fază a primei reprize, Olaru a recuperat un balon, l-a depăşit pe Michailidis şi i-a pasat în careu lui Bîrligea, iar acesta a înscris.

Oaspeţii au intrat cu avantaj la pauză, dar au rămas în inferioritate numerică din minutul 56, după eliminarea lui Olaru, care a primit al doilea cartonaş galben pentru un henţ. Târnovanu a intervenit excelent la capul trimis de Despodov, în minutul 62. Bîrligea s-a accidentat şi el, fiind înlocuit în minutul 78.

Deşi repriza secundă a fost prelungită cu zece minute, jucătorii FCSB-ului au rezistat, chiar dacă grecii au lovit bara în minutul 90+7, prin Michailidis, şi s-au impus cu 1-0.

PAOK a bifat a treia înfrângere consecutivă în toate competiţiile, iar FCSB se numără printre cele cinci echipe care au punctaj maxim în Europa League, fiind pe locul 4 în clasament, cu 6 puncte.

  • PAOK: Kotarski – Sastre (A. Zivkovic 70), Kedziora, Michailidis, Baba Rahman – M. Camara (Bakayoko 69), Ozdoev (Schwab 73) – Taison, Konstantelias, Despodov (Shola Shoretire 83) – Chalov (Tissoudali 70). ANTRENOR: Răzvan Lucescu
  • FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Dawa, M.Popescu, Radunovic – Şut, Lixandru (Edjouma 45+6) – Al. Băluţă (Miculescu 46), Olaru, Fl. Tănase (Oct. Popescu 64) – Bîrligea (Baba Alhassan 78). ANTRENOR: Elias Charalambous

Afla mai multe despre: fcsbeuropa league 

viewscnt
Articole similare