Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fanii au votat cea mai bună echipă din toate timpurile din Premier League

Fanii au votat cea mai bună echipă din toate timpurile din Premier League

Premier League

Comentarii

Poate că pare o misiune imposibilă, însă fanii au ales cel mai bun unsprezece all time din Premier League. Sportsbible a publicat-o pe finalul lunii iulie şi din ea fac parte nu mai puţin de şapte jucători de legendă de la Manchester United, doi de la Arsenal şi câte unul de la Chelsea şi Liverpool.

Sir Alex Ferguson a primit cele mai multe voturi din partea fanilor şi el ar conduce această echipă ideală în opinia fanilor. Fotbalişti care au impresionat în ultimii ani în campionatul englez, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Wayne Rooney, Ashley Cole, Frank Lampard, Luis Suarez şi alţii, nu s-au regăsit între principalele opţiuni ale fanilor.

Iată cum ar arăta formaţia de start, în viziunea fanilor din Anglia:

Peter Schmeichel: câştigător al triplei cu Man United, portarul danez este unul dintre "greii" din Premier League All Time. A câştigat cinci titluri de campion cu "diavolii roşii" şi o dată Uefa Champions League în 1998-1999. 398 de partide pentru Manchester United şi câte 36 şi 31 pentru Aston Villa şi Manchester City.

Garry Neville: o întreagă carieră la Manchester şi o parte importantă a succeselor incredibile ale grupării de pe Old Trafford. 85 de selecţii în naţionala Angliei, 602 partide pentru Man United (singura formaţie la care a jucat) şi 20 de trofee câştigate alături de "diavoli". Şi-a făcut uşor loc în unsprezecele ideal din Premier League.

John Terry: singurul fotbalist de la Chelsea care a fost inclus în unsprezecele ideal al Premier League de către fani, adună 717 meciuri în Premier League pentru "The Blues" şi 5 titluri de campion al Angliei, plus Uefa Champions League (2011-2012) şi Uefa Europa League (2012-2013).

Tony Adams: al doilea fundaş central al echipei ideale, o legendă a "tunarilor" cu 669 de meciuri şi 48 de goluri în tricoul lui Arsenal. Nu mai puţin de 13 trofee câştigate alături de Arsenal şi o carieră spectaculoasă care îl recomandă drept unul dintre cei mai mari fundaşi englezi din toate timpurile.

Patrice Evra: fundaşul stânga pe care fanii îl consideră cel mai bun lateral din istoria Premier League. Şi omul care a câştigat lupta cu Ashley Cole pentru cel mai bun jucător pe acest post în unsprezecele All Time din Premier League. Adus în 2006 de Man United, francezul a jucat 379 de meciuri pentru "diavoli" a marcat 10 goluri şi şi-a trecut în palmares 15 trofee pe Old Trafford.

David Beckham: primul dintre mijlocaşii lui United care deschid cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile în viziunea fanilor. 394 de meciuri la Manchester United şi 85 de goluri, pe lângă cele 12 trofee câştigate în club, printre care şi Uefa Champions League în 1998-1999. La toate astea, se mai adagă şi cele 115 prezenţe în naţionala Angliei şi 17 goluri marcate.

Steven Gerrard: legenda lui Liverpool şi singurul fotbalist al "cormoranilor" care a prins acest unsprezece. 114 selecţii pentru Anglia şi 21 de goluri, 710 partide la Liverpool şi 186 de reuşite, plus 9 trofee câştigate de-alungul anilor.

Paul Scholes: One-Player club, mijlocaş de travaliu pe care însâşi Ferguson îl considera drept cel mai bun din toate timpurile. 718 meciuri jucate pentru Man United, 155 de goluri şi nu mai puţin de 11 titluri de campion al Angliei.

Ryan Giggs: crescut de Manchester City, transformat în legendă de Manchester United. Adună 963 de prezenţe în tricoul lui United şi 168 de goluri marcate, iar la trofee pare imbatabil: 13 titluri de campion al Angliei, patru Cupe ale Angliei, trei Cupe ale Ligii, nouă Supercupe, două trofee Uefa Champions League, Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală şi Mondialul Cluburilor. Acesta este Ryan Giggs, unul dintre cei mai buni pasatori all time din Uefa Champions League.

Eric Cantona: poate că n-a performat pe măsura talentului său, însă fanii l-au îndrăgit enorm. Două sezoane la Leeds United şi alte 5 sezoane la Man United, cu 220 de meciuri şi 96 de goluri marcate. Pe Old Trafford a câştigat patru titluri de campion al Angliei şi alte 5 trofee mai mici.

Thierry Henry: ultimul fotbalist din unsprezecele All Time din Premier League, votat de către fani, francezul a strâns 376 de meciuri la Arsenal şi 228 de goluri marcate. Şi-a trecut în palmares două titluri de campion cu Arsenal, a jucat o finală de Champions League şi a câştigat alte patru trofee pentru formaţia pregătită de Wenger.

Aşadar, unsprezecele All Time din Premier League în viziunea fanilor este: Schmeichel - Garry Neville, John Terry, Tony Adams, Patrice Evra - David Beckham, Paul Scholes, Steven Gerrard, Ryan Giggs - Eric Cantona, Thierry Henry.

Cum vi se par opţiunile fanilor din Marea Britanie şi ce alţi fotbalişti credeţi că ar fi trebuit inlcuşi în această formulă ideală? 

Afla mai multe despre: premier leaguecel mai bun 11 all timebeckhamscholesgerrard 

viewscnt
Articole similare