Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Fantoma” lui George Puşcaş încă o ”bântuie” pe Reading! Transferul său a deschis drumul către ”abis”

”Fantoma” lui George Puşcaş încă o ”bântuie” pe Reading! Transferul său a deschis drumul către ”abis”
Comentarii

Englezii nu l-au uitat pe atacantul român George Puşcaş (27 de ani), însă reacţiile pe care acesta le stârneşte nu sunt deloc de admiraţie.

George Puşcaş a fost cumpărat de Reading de la Inter Milano, în 2019, în schimbul a aproximativ 8.000.000 de euro, imediat după turneul final de Campionat European de tineret, unde atacantul român s-a descurcat extraordinar.

Puşcaş a ”ajutat” la falimentul lui Reading

În acel moment, Reading avea deja probleme financiare, însă şefii sperau să le rezolve odată cu acest transfer. 

Realizau cel mai costisitor transfer din istoria clubului, cu speranţa că George Puşcaş îi va duce în Premier League, iar toate problemele financiare vor dispărea. Nu s-a întâmplat acest lucru.

Jurnaliştii englezi susţin şi acum că acest transfer, al lui Puşcaş, a făcut mai mult rău celor de la Reading. 

Transferul lui Puşcaş a fost exemplul perfect al modului în care Reading a încălcat fair-play-ul financiar, rezultat care a dus la o depunctare şi la o posibilă retrogradare în liga a patra”, anunţă footballleagueworld.co.uk.

După ce a supravieţuit două sezoane în Championship, Reading s-a văzut copleşită de situaţia financiară şi, la finele sezonului 2022/2023, a retrogradat în cel de-al treilea eşalon al fotbalului englezesc - League One.

Noua stagiune, 2023/2024, se desfăşoară sub aceleaşi auspicii, chiar dacă într-o ligă mai slabă. Reading nu şi-a revenit pe plan financiar, problemele se înmulţesc, iar echipa se află pe locurile retrogradabile, ce duc spre liga a patra.

Patronii chinezi au făcut mai multe transferuri între 2017 şi 2019, iar transferul lui George Puşcaş a fost ”cireaşa de pe tort”, cauzând mai multe probleme decât beneficii.

Cu toate acestea, englezii nu îl scot ”ţap ispăşitor” în vreun fel pe Puşcaş, pentru cele întâmplate la Reading, deoarece nu el a comandat transferul. Şi, totodată, nu el a realizat şi celelalte transferuri eşuate din acea perioadă.

Sosirea sa a fost doar una din multele transferuri care au contribuit la încălcarea regulilor financiare. A marcat 12 goluri în 38 de apariţii în primul sezon şi nu este un bilanţ slab, dar nu a putut juca singur în faţă.

Probabil este cel mai slab transfer din istoria Royals în ceea ce priveşte raportul calitate-preţ, alături de Aluko şi Emerse Fae”, au notat englezii.

Cu toate acestea, banii mulţi plătiţi pentru Puşcaş au cauzat pierderea celor şase puncte în noiembrie 2021, plus alte şase puncte la finalul sezonului 2022/2023, care au dus, într-un final, la un picaj ce pare să continue.

  • În acest sezon, 2023/2024, Reading a mai pierdut patru puncte din cauza problemelor financiar, aşa că, din păcate, se vede League Two - liga a patra.

Afla mai multe despre: readinggeorge puscasleague oneleague two 

viewscnt
Articole similare