Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Faza care ar fi putut schimba soarta partidei Rapid - Botoşani: ”Mi se pare penalty şi roşu! Greşeală gravă a arbitrului” | EXCLUSIV

Faza care ar fi putut schimba soarta partidei Rapid - Botoşani: ”Mi se pare penalty şi roşu! Greşeală gravă a arbitrului” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Rapid şi FC Botoşani au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), vineri seară, în Giuleşti, într-o partidă din etapa a treia a Superligii, ediţia 2023/2024.

Rapid trebuie să mai beneficieze de un penalty?

Rezultatul final ar fi putut fi altul, dacă în minutul 65 centralul partidei, Andrei Antonie, ar fi acordat lovitură de la 11 metri pentru Rapid, la un duel între Mutombo şi Dugandzic.

Atacantul Rapidului i-a luat faţa apărătorului moldovean la o centrare a lui Onea, iar înainte să reia mingea spre poartă s-a prăbuşit în zona careului mic, solicitând lovitură de la 11 metri.

Andrei Antonie a lăsat faza să curgă şi nu mai revenit asupra ei, considerând că nu s-a întâmplat nimic incorect.

Fostul arbitru Constantin Zotta este de părere că Andrei Antonie ar fi trebuit să acorde lovitură de pedeapsă, însă nu s-a plasat cum trebuie şi nu a putut vedea faza foarte bine.

Iată cum a decurs dialogul dintre Constantin Zotta şi Cristi Costache, în direct, la Orange Sport:

Constantin Zotta: ”Dugandzic ia prim-planul. Este în faţă, poate juca mingea şi este foarte aproape să o facă. Poziţia este corectă la centrarea lui Onea. 

Este evident că este tras cu mâna stânga, de umăr. Acum, intensitatea nu ştiu cât de mare este, dar cert este că umărul lui Dugandzic se duce în jos şi se dezechilibreze”.

Cristian Costache: ”Dacă ai rosit tras, e fault. Aş zice flancat, atins. Dacă e tras, e penalty”.

Constantin Zotta: ”Mie mi se pare mai mult penalty. Se vede că este un arbitru fără prea multă experienţă. El nu controlează jocul. Într-o astfel de fază, arbitrul trebuie să sprinteze către zona caldă, să vadă cât mai aproape. Este departe şi se opreşte.

El, în situaţia asta, trebuia să sprinteze în lateral, să-şi mărească unghiul, ca să vadă faza. Este mascat. Nu controlează faza.

Dar aici, oricum ar fi, poate Dugandzic cade cu uşurinţă, dar este dezechilibrat. Este o fază în zona gri, dar mai mult penalty.

Dacă e penalty, este şi cartonaş roşu, pentru că fundaşul nu are nicio intenţie să joace mingea. Singura intenţie este să împiedice adversarul. Mie mi se pare o greşeală gravă a arbitrului”.

VIDEO: Faza la care Rapid a cerut penalty în minutul 65

 

Afla mai multe despre: constantin zottacristi costache,  

viewscnt
Articole similare