Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Faza care ar fi scos-o pe FCSB din lupta pentru titlu. ”Trebuia galben şi penalty. Aşa ne-a învăţat Collina!” | EXCLUSIV

Faza care ar fi scos-o pe FCSB din lupta pentru titlu. ”Trebuia galben şi penalty. Aşa ne-a învăţat Collina!” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Invitat în studiourile Orange Sport, preşedintele celor de la CFR Cluj, Cristi Balaj, a declarat că echipa sa ar fi trebuit să câştige partida cu FCSB, din Gruia, terminată la egalitate, 1-1, dacă nu ar fi existat erorile de arbitraj.

Mai exact, fostul arbitru a reclamat o fază petrecută în startul reprizei secunde, atunci când tabela de marcaj arăta 1-0 pentru CFR.

Cristi Balaj reclamă arbitrajul în partida cu FCSB

În minutul 58, Daniel Birligea centrează un balon în careu, însă fundaşul de la FCSB venit să-l blocheze, Joonas Tamm, are o alunecare prelungă şi se opreşte cu talpa pe glezna jucătorului de la CFR.

Faza curge, CFR-ul ratează, iar Birligea se prăbuşeşte pe gazon. Arbitrul acelei partide, Radu Petrescu, nu a văzut nimic neregulamentar la acea fază, iar colegii din cabina VAR nu i-au semnalat nici ei ceva greşit.

În opinia lui Cristi Balaj, pe baza indicaţiilor primite din partea şefului arbitrilor FIFA, Pierluigi Collina, de-a lungul timpului, Radu Petrescu ar fi trebuit să acorde lovitură de la 11 metri pentru CFR Cluj şi cartonaş galben pentru fundaşul de la FCSB.

VIDEO: Faza cu pricina

Collina ne zicea clar: când un jucător vine de la distanţă şi sare asupra adversarului, ca să ajungă la el, cu piciorul întins, trebuie să aibă viteză. Nu mai există cuvântul soft (n.r - moale, în engleză).

Nu doar că sare asupra adversarului, de la 2-3 metri, dar vine cu piciorul întins, cu talpa, pe gleznă. Exact pe gheată. Norocul lui Birligea este că a venit pe gheată şi din gheată îi sare. Are şi a avut urme. Obligatoriu galben şi penalty. Asta m-a învăţat şi Kyros, şi Collina.

Spui că nu aveai cum să fie accidentat? Birligea pune dreptul jos, nu simte nimic. Pune stângul, direct a simţit durerea.  A fost schimbat după aceea”, a declarat Cristi Balaj, la Orange Sport.

Aşadar, CFR-ul avea o şansă uriaşă de a face 2-0 şi poate de a închide partida. Dacă s-ar fi impus, alta ar fi putut fi desfăşurarea ulterioară a evenimentelor.

Poate CFR Cluj nu mai pierdea partidele cu Farul (0-1) şi Rapid (1-3), iar FCSB nu mai era acum în lupta pentru titlu. Sau poate trofeul ar fi ajuns deja la Ovidiu.

Cert este că, în opinia lui Cristi Balaj, acea fază a dezavantajat-o clar pe CFR Cluj şi a împins-o în afara luptei pentru titlu.

Afla mai multe despre: fcsbcfr cluj 

viewscnt
Articole similare