Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FC Barcelona continuă războiul cu Javier Tebas. Catalanii îi cer demisia preşedintelui La Liga: "Barça n-a cumpărat niciodată arbitri"

FC Barcelona continuă războiul cu Javier Tebas. Catalanii îi cer demisia preşedintelui La Liga: "Barça n-a cumpărat niciodată arbitri"

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona a solicitat demisia preşedintelui Ligii Spaniole de Fotbal (La Liga), Javier Tebas, în urma informaţiilor din mass-media conform cărora acesta ar fi predat probe false Parchetului pentru a incrimina clubul catalan în "Cazul Negreira".

Un tribunal din Barcelona investighează în prezent o plângere a Parchetului local cu privire la plăţi suspecte de bani efectuate de FC Barcelona către companii aparţinând fostului director al arbitrajului spaniol (CTA), Jose Maria Enriquez Negreira.

După informaţiile publicate de cotidianul La Vanguardia, conform cărora "preşedintele La Liga, Javier Tebas, este legat de prezentarea de probe false Ministerului Public pentru a incrimina clubul, FC Barcelona doreşte să-şi exprime profunda furie, indignare şi dezgust", a acuzat clubul catalan într-un comunicat.

În textul respectiv, Barca îi cere lui Tebas "să apară public pentru a oferi explicaţii", afirmând totodată că "din demnitate şi respect pentru La Liga, domnul Tebas ar trebui să demisioneze din funcţie".

Potrivit La Vanguardia, Tebas a inclus într-un memoriu adresat biroului procurorului un document de la un fost director al clubului FC Barcelona, decedat, la care a avut acces în legătură cu "cazul Soule", în care La Liga s-a constituit ca parte civilă şi în care fosta conducere a Federaţiei Spaniole de Fotbal este cercetată pentru o presupusă deturnare de fonduri.

Tebas sugerează că unele dintre numele care apar în acest document ar putea fi cele ale foştilor preşedinţi Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, care sunt cercetaţi în "Cazul Negreira", relatează cotidianul.

Pentru a-şi susţine articolul, ziarul subliniază că familia fostului oficial decedat a dezvăluit numele care figurează în document, ceea ce exclude că ar fi vorba de cei doi foşti preşedinţi.

"Titlul din La Vanguardia este fals, nu acuzăm pe nimeni", a denunţat Tebas într-un mesaj pe reţelele de socializare. "Ştirea în sine coroborează acest lucru indicând ceea ce s-a spus în documentul adresat biroului procurorului. De asemenea, acest document nu implică nicio acuzaţie specifică împotriva nimănui", a precizat preşedintele Ligii.

În comunicatul său, FC Barcelona reiterează că se simte "victima unui linşaj mediatic pentru fapte care nu au avut loc niciodată: Barca nu a cumpărat niciodată arbitri".

În acest caz, plângerea îi vizează pe Negreira, FC Barcelona ca entitate juridică şi foşti manageri ai clubului, inclusiv preşedinţii Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, pentru presupuse infracţiuni de "corupţie", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri comerciale".

Afla mai multe despre: barcelona 

viewscnt
Articole similare