You are here:

FC Barcelona îşi înfiinţează o nouă echipă. În ce sport vor mai investi catalanii

FC Barcelona îşi înfiinţează o nouă echipă. În ce sport vor mai investi catalanii
Comentarii

FC Barcelona, al treilea club din lume ca nivel al veniturilor, a anunţat lansarea unei echipe profesioniste de e-sport, dedicată jocului de fotbal PES2018, în parteneriat cu o socitate organizatoare de competiţii, fondată de fundaşul spaniol Gerard Pique, informează AFP.

"FC Barcelona a ajuns la un acord cu societatea e.Football.Pros şi Konami (editorul PES2018) pentru participarea la prima ediţie a competiţiei, care va debuta în următoarele săptămâni", precizează Barca într-un comunicat.

Clubul catalan adaugă că "şi alte cluburi europene de prim plan", ale căror nume vor fi dezvăluite ulterior, vor participa la acest campionat de Pro Evolution Soccer 2018 (PES2018).

Konami este unul dintre partenerii publicitari ai catalanilor începând din 2016, în timp ce eFootball.Pro, societate fondată în urmă cu doi ani de Gerard Pique, promovează competiţii de jocuri video şi furnizează conţinuturi legate de fotbal.

Aceasta este prima incursiune pe piaţa e-sport-ului pentru Barcelona, care figurează pe podiumul cluburilor cu celei mai mari cifre de afaceri din lume (648,3 milioane euro în 2016-2017), după Manchester United (676,3 milioane euro) şi Real Madrid (674,6 milioane euro), conform cabinetului de audit şi consultanţă Deloitte.

Afla mai multe despre: fc barcelonae sportkonamipes2018 

viewscnt
Articole similare