Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB schimbă sistemul de joc: ”Vom încerca să jucăm un altfel de fotbal!”

FCSB schimbă sistemul de joc: ”Vom încerca să jucăm un altfel de fotbal!”

Superliga

Comentarii

FCSB va schimba sistemul de joc şi va trece de la 4-2-3-1 la 4-3-3. Mihai Stoica spune că vicecampioana României dispune de jucători care se pliază pe acest sistem.

Nicolae Dică pregăteşte un nou sezon şi speră că de această dată va avea mai mult succes în bătălia pentru titlu. Printre schimbările anunţate pentru această vară este şi sistemul de joc. Până acum, FCSB a jucat în 4-2-3-1. Acum, Nicolae Dică vrea să-i obişnuiască pe jucători să evolueze în 4-3-3.

Mihai Stoica spune că acest sistem produce un fotbal mai ofensiv, bazat pe pressing avansat, iar FCSB are jucători capabili să se adapteze la astfel de stil:

”Vom încerca să jucăm un altfel de fotbal, un fotbal care să fie bazat pe pressing în primul rand, ceea ce nu poţi să faci cu un anumit tip de jucători. Dar pentru asta trebuie să vedem întâi ce jucători se pliază cel mai bine pe sistemul ăsta. Nu e chiar aşa, un sistem total diferit. La modul că tot în 4 joci în compartimentul defensiv, oricând poţi să faci, să schimbi, avem jucători versatili, oricând poţi să schimbi din 4-3-3 în 4-2-3-1. Foarte multe echipe la Cupa Mondială au început să joace 4-4-2, cu doi atacanţi. Când ai 2 atacanţi ca Suarez şi Cavani e puţin mai simplu. Dar când ai 2 atacanţi ca Aguero şi Huguain şi îi ţii pe bancă, nu e simplu, pentru că chiar dacă o situaţie nu este complicată, ti-o poţi complica singur”, a declarat Mihai Stoica.

Afla mai multe despre: mihai stoicafcsbsistemnicolae dica 

viewscnt
Articole similare