Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCU Craiova a contestat ordinul impus de ministrul Novak! Marcel Puşcaş reacţionează: ”Efectul nu va fi cel dorit”

FCU Craiova a contestat ordinul impus de ministrul Novak! Marcel Puşcaş reacţionează: ”Efectul nu va fi cel dorit”

FC U Craiova

Comentarii

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi. la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

FCU Craiova a contestat ordinul impus de ministrul Novak! Marcel Puşcaş reacţionează: ”Efectul nu va fi cel dorit”

Eduard Novak, ministrul Sportului, schimbă regulile în sportul românesc. Vrea să impună o obligativitatea unei ponderi de cel puţin 40% a sportivilor români la toate competiţiile intercluburi.

Decizia luată de Novak va intra în vigoare începând cu sezonul 2022-2023, imediat după promulgarea în Monitorul Oficial.

Acuzat că încălcă legile Uniunii Europene privind dreptul la muncă, Ministrul Sportului susţine că fotbaliştii nu semnează contracte de muncă, ci contracte sportive! Motiv pentru care se poate aplica legea fără probleme. 

Cei de la FCU Craiova nu sunt de acord cu nouă decizie a lui Eduard Novak. Marcel Puşcaş, preşedintele clubului oltean, a vorbit despre decizia ministrului, pe care o vede imposibil de pus în aplicare.

„Nu poate fi implementat acum. Avem o lege a sportului, o lege a muncii şi chiar Csaba Asztalos (n.r. - preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării) a spus că e discriminare şi că încalci normele europene. Nu ştiu dacă e binevenit ordinul.

Încearcă să protejeze românii, undeva zic ar avea dreptate domnul Novak cu protejarea sportivilor români, dar asta nu înseamnă că va fi şi util. Efectul secundar în mod normal nu va fi cel dorit. Valoarea echipei naţionale de fotbal, pentru că la fotbal ne referim, va creşte dacă un român îl va scoate categoric din echipă pe Omrani sau Vinicius prin valoare. 

Şi naţionala Spaniei are valoare şi 70% dintre jucători sunt din campionatul intern. Germania, Franţa, la fel. Dacă e mai bun ca străinul, să joace românul. Vezi unde se duc marile noastre valori, prin Cipru, prin Ungaria 2-3, prin Cehia. În aparenţă şi eu o susţin.

Protejăm românii, sunt de acord. Dar oare îi protejăm? Oare dacă mâine naţionala României joacă cu 11 jucători de la cele 16 echipe participante în Liga 1 crezi că va fi mai bună? Eu nu cred. Naturaleţea în sport e cel mai bun mijloc de progres. Trebuie să te comporţi natural”, a declarat Marcel Puşcaş la emisiunea „Ora exactă în sport” pe Pro X.

Sezonul 2022 - 2023 al primei divizii de fotbal din România, redenumită ”Superliga”, debutează pe 15 iulie. 

Eduard Novak a găsit soluţia pentru aplicarea noii reguli: “Nu încalcă legile UE”. Cum a explicat situaţia

Afla mai multe despre: fcu craiovaeduard novak 

viewscnt
Articole similare