Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Română de Fotbal, reacţie dură după scandalul ”comunicării” de la naţională: ”Nu comentăm schimbările lui Contra”

Federaţia Română de Fotbal, reacţie dură după scandalul ”comunicării” de la naţională: ”Nu comentăm schimbările lui Contra”

Echipa națională

Comentarii

”Au ştiut că mai au nevoie de un gol sau nu?”, aceasta a fost întrebarea după meciul Muntenegru - România 0-1. Federaţia Română de Fotbal a reacţionat după ce ziariştii şi, mai mult, chiar câţiva jucători au spus că nu ştiau că au nevoie de o victorie la două goluri diferenţă.

IATĂ COMUNICATUL FRF:

În urma informaţiilor false apărute în mass-media, Federaţia Română de Fotbal doreşte să facă următoarele precizări:

„Dovezile clare” prezentate din dorinţa de a se arăta aşa-zisa incompetenţă a Federaţiei nu sunt altceva decât nişte speculaţii. Staff-ul echipei naţionale a cunoscut foarte bine situaţia României în Liga Naţiunilor înaintea partidei cu Muntenegru. De asemenea, jucătorii au fost anunţaţi atât la şedinţa tehnică din preziua meciului, cât şi la cea premergătoare partidei, că e nevoie de o victorie la două goluri diferenţă pentru a avea şanse de a fi în urna a treia la tragerea la sorţi pentru Euro 2020.

O informaţie incompletă prezentată pe site nu reprezintă o informare a jucătorilor echipei naţionale.

Bucuria tricolorilor a fost una naturală, o celebrare a victoriei, mai ales că a fost prima în faţa reprezentativei Muntenegrului într-o partidă oficială.

În legătură cu schimbările efectuate de selecţionerul Cosmin Contra pe durata meciului de la Podgorica, Federaţia Română de Fotbal nu face niciun comentariu, aşa cum nu a făcut-o niciodată la adresa unui selecţioner. Totuşi, reiterăm sprijinul pentru Cosmin Contra, un selecţioner al cărui obiectiv este calificarea la Euro 2020 şi sub conducerea căruia echipa naţională a României a pierdut un singur meci, amicalul cu Olanda, în 14 partide.

Cosmin Contra: “Jucătorii echipei naţionale au fost informaţi atât în ziua jocului, cât şi cu o zi înainte, la şedinţele de grup, dar şi în discuţiile individuale că avem nevoie de o victorie la două goluri diferenţă. Am decis înlocuirea lui Claudiu Keşeru pe final pentru că acesta făcuse un efort considerabil până atunci, iar introducerea lui Tudor Băluţă a însemnat urcarea lui Nicolae Stanciu pe o poziţie mai avansată, unde avea o mai mare libertate de ajunge aproape de poarta adversă. La fel ca şi la partida cu Lituania, am început meciul de la Podgorica cu doi atacanţi, pentru că obiectivul nostru a fost clar, acela de a câştiga şi de a marca cât mai multe goluri! Repet: am ştiut de ce intrăm pe teren, ce trebuie să obţinem. Din păcate, nu am reuşit să mai marcăm”.

Nicolae Stanciu: ”Am ştiut cu o zi înainte de meci că avem nevoie de o victorie la două goluri pentru a avea şanse la urna a treia pentru tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2020. Şi cred că s-a văzut acest lucru după felul în care am abordat jocul, după numărul şanselor create şi a jocului ofensiv pe care l-am practicat. Am încercat să câştigăm la cât mai multe goluri diferenţă. Ştiam importanţa unei victorii la două goluri. Noi am luptat până la final pentru obiectivul nostru şi ne-am bucurat pentru evoluţia bună şi un an încheiat fără înfrângere”.

Afla mai multe despre: frfscandalgoluri 

viewscnt
Articole similare