Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Rusă de Fotbal anunţă că nu va participa la tragerea la sorţi pentru Euro-2024

Federaţia Rusă de Fotbal anunţă că nu va participa la tragerea la sorţi pentru Euro-2024
Comentarii

Rusia, sancţionată din cauza invadării Ucrainei, nu va participa la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro-2024, a anunţat, marţi, Federaţia Rusă, citată de lefigaro.fr.

Federaţia Rusă de Fotbal anunţă că nu va participa la tragerea la sorţi pentru Euro-2024

”Naţionala Rusiei nu va participa la tragerea la sorţi pentru preliminariile Campionatului European 2024, care va avea loc pe 9 octombrie la Frankfurt”, a scris Federaţia Rusă într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, motivul este reprezentat de decizia UEFA din februarie de a suspenda participarea echipelor şi cluburilor ruse la competiţiile organizaţiei până la noi ordine.

Ca urmare a ofensivei militare a ruşilor în Ucraina, FIFA şi UEFA au decis că echipele din Rusia, naţionale şi de club, sunt suspendate din competiţiile internaţionale în sezonul 2022/2023.

Săptămâna trecută, Federaţia Ucraineană de Fotbal (UAF) a anunţat că face demersuri pentru ca Rusia să nu dispute niciun meci amical şi să nu fie lăsată să participe la tragerea la sorţi pentru Campionatul European din 2024.

“Turneul în sine va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, în Germania. Ţara agresoare nu poate fi reprezentată în competiţii la care participă naţionalele unor ţări care, spre deosebire de Federaţia Rusă, respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a altor state. 

Ţara care ucide în faţa întregii lumi femei, copii şi bătrâni nevinovaţi, care vrea să distrugă un popor întreg, ar trebui să fie izolată complet pe scena internaţională, inclusiv în fotbal! Atât timp cât nu încetează să comită crime”, a afirmat preşedintele federaţiei ucrainene, Andriy Pavelko, membru al Comitetului Executiv al UEFA.

Afla mai multe despre: federaţia rusă de fotbal-euro-2024-ucraina 

viewscnt
Articole similare