Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţiile mexicană şi sârbă, amendate de FIFA pentru scandări ''discriminatorii'' ale suporterilor

Federaţiile mexicană şi sârbă, amendate de FIFA pentru scandări ''discriminatorii'' ale suporterilor

Cupa Mondială

Comentarii

Instanţa disciplină a FIFA a sancţionat miercuri Federaţia mexicană de fotbal (FMF) cu o amendă de 10.000 de franci elveţieni (8.600 euro) pentru scandările ''discriminatorii şi insultătoare'' ale suporterilor săi, în prima repriză a meciului câştigat în faţa Germaniei (1-0), pe 17 iunie, la Cupa Mondială 2018, informează AFP.

Presa internaţională a evocat după partida respectivă insule homofobe ("puto"), vizându-l pe portarul german Manuel Neuer, de fiecare dată când acesta atingea balonul.

Organizatorul Mondialului 2018, car a deschis luni o anchetă, a luat decizia pe baza "rapoartelor meciului, precedentele FMF şi dovezile aduse, care includ înregistrări video ale incidentului, precum şi exemple ale anumitor acţiuni durabile luate de FMF pentru sensibilizarea suporterilor săi", se precizează într-un comunicat al FIFA. Comisia de disciplină a FIFA a însoţit amenda cu un avertisment adresat FMA, care riscă "sancţiuni suplimentare în cazul unor noi infracţiuni de acest tip".

Într-un alt caz, FIFA a sancţionat Federaţia sârbă de fotbal cu o amendă de 10.000 de franci elveţieni, după ce suporterii au desfăşurat "un banner ofensator şi politic" în cursul meciului cu Costa Rica (1-0), disputat pe 17 iunie.

Afla mai multe despre: mexicserbiaamendafifascandaridiscriminatoriicampionatul mondial 

viewscnt
Articole similare