Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţiile sportive au trimis o parte din buget înapoi spre Ministerul Tineretului şi Sportului. "Banii au fost relocaţi către Sănătate"

Federaţiile sportive au trimis o parte din buget înapoi spre Ministerul Tineretului şi Sportului. "Banii au fost relocaţi către Sănătate"

Alte sporturi

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat faptul că mai multe federaţii au trimis înapoi la bugetul statului sume care nu se mai pot cheltui în această perioadă, din pricina pandemiei de coronavirus.

Cum pandemia a pus stăpânire pe întreg globul şi nu pare să ne lase liniştiţi în următoarele luni, mai multe federaţii au înapoiat banii de la minister care vizau stagii de pregătire sau competiţii, toate fiind anulat. O mare parte a banilor întorşi la bugetul statului au fost relocaţi către Ministerul Sănătăţii

"E absolut normal ca parte din aceşti bani să îi reoferim sau să realocăm în zona, de exemplu a sănătăţii sau în altă zonă unde este foarte mare nevoie de bani. Federaţiile încă din primele momente în care li s-au suspendat stagiile de pregătire sau competiţiile s-au oferit în a realoca aceşti bani. Există federaţii care au returnat bani: handbalul - 1.000.000 lei, bob şi sanie - 107.000 lei, . paralimpic - 110 000 lei, hochei pe gheaţă - 560.000 de lei, nataţie şi pentatlon - 150.000 lei, rugby - 830.000 lei. O parte i-am dat la bugetul de stat la Ministerul Sănătăţii. Am strâns două milioane şi le-am dat la Ministerul Sănătăţii. Oferă şi ei aceşti bani înapoi pentru că practic activitatea le este suspendată", a declarat ministrul Stroe, la Telekom Sport.

De asemenea, ministrul Stroe a stabilit şi priorităţile României în organizarea de evenimente sportive, în următorii ani. Cel mai îndrăzneţ plan rămâne organizarea Campionatuli European de fotbal din 2028, alături de Grecia, Serbia şi Bulgaria.

"Prin Federaţia Internaţională de Rugby încercăm să organizăm la Bucureşti Campionatul European de Tineret în 2022 şi să găzduim la Bucureşti echipe precum Australia, Noua Zeelandă, Anglia, care cu siguranţă vor genera interes. Şi beneficii economice, trebuie să le spunem. Nu este, de altfel, singurul turneu pe care îl plănuim să îl organizăm la Bucureşti în viitor. Ne gândim la un Campionat European 2023 de tineret la fotbal. Ne gândim, de ce nu, la Euro 2028 împreună cu grecii, sârbii şi bulgarii", a adăugat Ionuţ Stroe.

Afla mai multe despre: mts 

viewscnt
Articole similare