Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA a prezentat noua minge de la Cupa Mondială. Cum arată balonul cu care se va juca în semifinalele şi finalele competiţiei din Qatar

FIFA a prezentat noua minge de la Cupa Mondială. Cum arată balonul cu care se va juca în semifinalele şi finalele competiţiei din Qatar

Cupa Mondială

Comentarii

Semifinalele şi finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar se vor disputa cu o nouă minge, denumită Al Hilm (Visul, în limba arabă) şi decorată cu nuanţe de vişiniu care amintesc de drapelul Qatarului, a anunţat duminică FIFA.

Al Hilm va înlocui astfel balonul Al Rihla (Călătorie), folosit de la debutul actualului turneu final.

"Al Hilm va fi mingea oficială de meci pentru semifinale, meciul pentru locul trei şi finala" , a scris FIFA într-un comunicat.

Predominant albă, cu modele de culoare vişinie, Al Hilm ia locul predecesoarei sale Al Rihla, care avea dungi albastre şi roşii, evidenţiate cu auriu.

Noul balon, produs de compania Adidas, va fi echipat cu 'tehnologie semi-automatizată de semnalizare a ofsaid-ului" (SAOT), la fel ca şi Al Rihla. Este vorba de un senzor plasat în centrul mingii şi care transmite date de 500 de ori pe secundă, determinând când balonul este jucat mult mai precis decât ar putea să o facă ochiul uman.

FIFA a introdus utilizarea acestei tehnologii în timpul acestei Cupe Mondiale, fiind menită să accelereze şi să facă deciziile de arbitraj mai fiabile. SAOT trebuie să permită stabilirea în orice moment a poziţiei jucătorilor şi a mingii, facilitând detectarea ofsaid-urilor fără a înlocui însă decizia arbitrilor.

Afla mai multe despre: qatar 

viewscnt
Articole similare