Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA, decizie importantă în cazul Ecuadorului după scandalul din jurul lui Castillo! Anunţ oficial

FIFA, decizie importantă în cazul Ecuadorului după scandalul din jurul lui Castillo! Anunţ oficial
Comentarii

Ecuador va merge la Cupa Mondială din iarna viitoare din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie). FIFA a anunţat, vineri, decizia cu privire la potenţiala neeligibilitate a jucătorului Byron Castillo, informează lequipe.fr.

Jucătorul a participat la opt meciuri cu selecţia ecuadoriană în cadrul calificărilor pentru Cupa Mondială din 2022.

Chile, care a terminat pe locul al şaptelea în zona Amsud, depusese o plângere cu privire la "posibila falsificare a documentelor de acordare a naţionalităţii ecuadoriene” jucătorului şi spera că Ecuadorul va fi sancţionat şi că va putea concura în locul său la Cupa Mondială.

Chile a remizat cu 0-0 în Ecuador pe 5 septembrie 2021 şi a fost învinsă acasă cu 2-0 pe 17 noiembrie 2021.

"După analizarea dosarelor depuse de toate părţile şi luând în considerare toate elementele care i-au fost prezentate, Comisia de disciplină a decis închiderea procedurii iniţiate împotriva FEF”, se arată în comunicatul de presă publicat vineri de FIFA.

Federaţia Internaţională a clarificat că "părţile au la dispoziţie 10 zile pentru a solicita motivele deciziei”, care "pot fi atacate la Comisia de Apel FIFA”.

La 10 mai, FIFA a deschis o procedură disciplinară în legătură cu posibila nerespectare de către Byron Castillo a criteriilor pentru convocarea sa la opt meciuri ale echipei naţionale a Ecuadorului din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 din Qatar.

Ecuadorul s-a calificat direct la Cupa Mondială, alături de Brazilia, Argentina şi Uruguay, în detrimentul reprezentativelor din Peru şi Chile. Peru, care a terminat pe locul cinci, după Ecuador, va juca în play-off.

Fundaşul de 23 de ani a fost trimis pe teren de selecţionerul Ecuadorului, Gustavo Alfaro, în "dublele" cu Paraguay şi Chile şi, câte o dată, cu Uruguay, Bolivia, Venezuela şi Argentina, meciuri cheie pentru ca echipa să obţină unul dintre locurile de calificare directă la Cupa Mondială. Federaţia chiliană a denunţat că există "nenumărate dovezi că jucătorul s-a născut în Columbia".

"Investigaţiile efectuate în Ecuador, inclusiv un raport juridic al Direcţiei Naţionale de Evidenţă a Populaţiei, au arătat existenţa unor neconcordanţe în certificatul de naştere prezentat de jucător", a precizat organismul, care a acuzat federaţia ecuadoriană că avea "deplină cunoştinţă" de aceste nereguli.

Chile susţine că Byron Castillo s-a născut în Tumaco (Columbia), şi-a falsificat documentele pentru a dovedi că este originar din Playas (Ecuador) şi a obţine astfel cetăţenia ecuadoriană, care a fost pusă sub semnul întrebării de când a intrat în vederea echipelor naţionale de tineret ale Ecuadorului. În 2017, chiar federaţia ecuadoriană l-a scos pe Castillo din lotul pentru un turneu sud-american Under 20 din cauza îndoielilor legate de naţionalitatea sa. Castillo, care joacă în prezent la Barcelona Guayaquil, a urcat în carieră la clubul Sport Norte America, care a fost sancţionat, în 2018, pentru falsificarea documentelor a câtorva zeci de jucători, astfel încât aceştia să poată evolua cu cetăţenie ecuadoriană. De asemenea, un alt club ecuadorian, Emelec, a refuzat împrumutul lui Castillo în 2015, deoarece nu era sigur de originea ecuadoriană a jucătorului.

Afla mai multe despre: ecuadorcampionatul mondial 

viewscnt
Articole similare