Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA, reacţie oficială după golul controversat marcat de Japonia. Ce clip a postat şi cum a explicat faza forul mondial

FIFA, reacţie oficială după golul controversat marcat de Japonia. Ce clip a postat şi cum a explicat faza forul mondial

Cupa Mondială

Comentarii

Mingea care i-a permis, joi, Japoniei să înscrie golul victoriei în meciul cu Spania, gol care a dus la eliminarea Germaniei de la Cupa Mondială, "nu a depăşit în întregime linia de fund", a asigurat FIFA printr-un comunicat oficial.

Joi. arbitrajul video a considerat că mingea nu a depăşit linia de fund cu toată circumferinţa sa, iar golul a fost acordat.

"Este posibil ca unele camere să fi prezentat imagini înşelătoare, însă potrivit probelor disponibile, mingea nu a depăşit în întregime linia de fund", a indicat forul mondial.

Într-un al doilea mesaj postat pe reţeaua de socializare, FIFA a precizat că "al doilea gol al Japoniei a fost verificat de VAR pentru a stabili dacă mingea era în afara terenului. Oficialii responsabili cu analiza video au folosit tehnologia pentru linia porţii pentru a şti dacă mingea era încă parţial pe linie sau nu".

FIFA a prezentat de asemenea un scurt videoclip care arată o minge ce pare plasată în afara unui teren.

În minutul 51, când mingea era în această poziţie, japonezul Kaoru Mitoma i-a centrat lui Ao Tanaka, care a marcat. După consultarea VAR, arbitrul sud-african Victor Gomes a acordat golul.

Regulamentul IFAB prevede ca mingea este considerată în afara jocului atunci când "a depăşit în întregime linia de poartă sau linia de margine, pe sol sau în aer".

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare