Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Finala Euro 2019: Spania U21 - Germania U21 2-1. "La Rojita" este noua campioană Europeană

Finala Euro 2019: Spania U21 - Germania U21 2-1. "La Rojita" este noua campioană Europeanăgalerie foto
Comentarii

Spania a câştigat Euro 2019 după ce a învins în finală Germania cu scorul de 2-1. Fabian Ruiz şi Dani Olmo au marcat pentru iberici, Amiri (cu ajutorul lui Vallejo) a redus din handicap pentru nemţi

Spania s-a impus în finala de la Udine contra Germaniei, scor 2-1. Fabian Ruiz, fotbalistul lui Napoli a fost cel care a deschis scorul pentru La Rojita încă din minutul 7 în urma unei execuţii absolut superbe.

Spaniolii au controlat în totalitate prima parte a meciului, dar după pauză, elevii lui Kuntz au ieşit ceva mai hotărâţi de la cabine. Nu au avut prea mult noroc şi nici suficientă capacitate de efort şi concentrare pentru a crea o presiune mare la poarta lui Sivera.

Cei care au marcat au fost tot spaniolii, prin Dani Olmo. Fotbalistul lui Dinamo Zagreb a finalizat o acţiune prelungită de atac, la care acelaşi Fabian Ruiz a şutat foarte bine şi l-a obligat pe portarul Nubel să greşească. La 2-0, Spania putea să mai înscrie. A fost mai întâi şansa mare de gol a aceluiaşi Ruiz, apoi bara lui Carlos Soler.

Nemţii au revenit pe final şi au marcat prin Amiri, al cărui şut a fost deviat de Vallejo în poarta Spaniei. Waldschimdt, golgheterul competiţiei, avusese în vârful bocancului golul de 2-1 cu câteva minute mai devreme. S-a terminat 2-1 pentru "La Rojita" care câştigă turneul final din Italia şi San Marino, deşi debutase cu o înfrângere în faţa italienilor.

Pentru Spania a fost a cincea oară când a cucerit trofeul european. O performanţă prin care egalează chiar ţara gazdă a turneului final, Italia.

Atmosfera tristă la meci

Peste 20 de mii de oameni au asistat la finala dintre Spania şi Germania. Meciul a fost însă lipsit de spectacolul din tribune. 

Cei mai înflăcăraţi au părut a fi, culmea, italienii. Fanii locali au strigat în câteva rânduri numele echipei locale şi a oraşului gazdă al finalei.

Nimic din atmosfera spectaculosă creată de fanii români, la meciurile echipei lui Mirel Rădoi. A fost o finală care a simţit parcă lipsa "tricolorilor" şi a suporterilor echipei naţionale. 


FINAL! Spania câştigă pentru a 5-a oară Europeanul de Tineret!!!

Min 88. GOOOL Germania!!! Amiri trage de la distanţă, şutul său este deviat de căpitanul spaniolilor, Jesus Vallejo şi Antonio Sivera este învins: 2-1 pentru Spania

Min 86. Germania aproape de gol. Waldschmidt nu reuşeşte să înscrie din interiorul careului mic

Min 81. Bară Spania! Carlos Soler şutează în bara transversală! Putea închide meciul

Min 74. Ocazie Spania!! Fabian Ruiz e aproape de dublă, dar ratează de puţin ţinta. Kuntz nu înţelege nimic şi este vizibil iritat pe marginea terenului.

Min 71. Ce schimbare face De la Fuente!! La 2-0 îl scoate pe Fornals (un mijlocaş) şi trimite în teren un atacant, Mayoral. Nemţii schimbă şi ei: iese Oztunali şi intră Richter

Min 68. GOOOOL Spania!!! Nubel greşeşte la şutul lui Fabian Ruiz, mingea ajunge la Dani Olmo, iar fotbalistul lui Dinamo Zagreb liftează mingea peste portarul Germaniei. Spania se îndreaptă spre titlul european şi spre o frumoasă revanşă în faţa nemţilor

Min 62. Presiunea germană creşte! Spaniolii sunt împinşi spre propria jumătate, ba chiar spre propriul careu. Amiri şi Klosterman crează pericol în flancul drept, dar spaniolii scapă doar cu un corner

Ce diferenţă! În tribunele stadionului din Udine, cei mai gălăgioşi sunt italienii, care strigă numele echipei locale. Cu siguranţă finala ar fi arătat altfel cu românii noştri în tribune, dominând fondul sonor

Min 55. Schimbare la spanioli. De la Fuente îl scoate pe Oyarzabal şi îl trimite în teren pe fotbalistul Valenciei, Carlos Soler

Min 53. Walschimidt!!! Golgheterul competiţiei şutează din poziţie bună, dar mingea trece pe lângă poartă

Debut mai bun de repriză pentru nemţi. Formaţia lui Kuntz a început partea a doua foarte sus, în terenul advers

Min 47. Ocazie mare pentru Germania! Aproape de egalare este Amiri, cel care a marcat primul contra României. Sivera nu a putut reţine, iar Vallejo a fost nevoit să intervină in extremis

Pauză: golul lui Fabian face diferenţa

Spania are posesie de 66% după o jumătate de oră din meci

Min 24. Oztunali e aproape de gol. Intervenţia portarului Sivera salvează Spania

Min 11. Incursiune în banda dreaptă a spaniolilor, dar Dani Olmo, după o acţiune frumoasă obţine doar un corner

Min 7. Spania deschide scorul! Fabian Ruiz, jucătorul lui Napoli finalizează pentru iberici. Spania - Germania 1-0


Spania şi Germania sunt cele mai bune două echipe de la turneul final european de tineret. Naţionalele U21 se înfruntă în finala de Udine: ”Cred că ce e mai bun de la această echipă urmează să vină” anunţă starul Spaniei, Daniel Ceballos.

Spaniolii îl joacă din nou pe Oyarzabal, atacantul de 45 de milioane de euro de la Real Sociedad, ca fals număr 9. Nemţii nu propun surprize mari. Henrichs revine în formula de start, în timp ce Jonathan Tah este recueperat complet şi va fi titular.

  • 437.300.000 € este cota totală a celor 23 de jucători ai Spaniei U21 la acest turneu final
  • 314.000.000 € valorează toţi cei 23 de fotbalişti ai selecţionatei de tineret a Germaniei la Euro 2019

Finala de la Udine este aceeaşi ca finala Euro 2017. Şapte dintre fotbaliştii spanioli care au pierdut acea finală acum doi ani pot juca în această seară: Meré, Vallejo, Ceballos, Merino, Oyarzabal, Soler şi Borja Mayoral. Partida se joacă de la ora 21:45 pe stadionul din Udine.

Echipele de start:

Spania: Sivera; Aguirregabiria, Vallejo, Núñez, Junior; Fabián, Roca; Olmo, Ceballos, Fornals;  Oyarzabal

Germania:  Nübel; Klostermann, Tah, Baumgartl, Henrichs; Serdar, Eggestein, Dahoud; Oztunali, Waldschmidt, Amiri. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: spania u21germania u21 

viewscnt
Articole similare