Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Talpan anunţă un nou triumf împotriva FCSB-ului: ”Steaua suntem noi! FCSB nu a fost şi nu va fi niciodată continuatoarea Stelei”

Florin Talpan anunţă un nou triumf împotriva FCSB-ului: ”Steaua suntem noi! FCSB nu a fost şi nu va fi niciodată continuatoarea Stelei”

FCSB

Comentarii

Luni, 18 septembrie 2023, a avut loc un prim termen în noul proces dintre CSA Steaua Bucureşti şi FCSB pentru palmares.

Pe 28 martie 2023, ÎCCJ a decis rejudecarea procesului pentru palmares dintre FCSB şi CSA Steaua şi iată că prima înfăţişare a avut loc.

Florin Talpan, încrezător într-o o nouă victorie

Judecătorii de la Curtea de Apel au dorit, iniţial, să judece situaţia palmaresului din 2003 până în 2017, moment în care avocaţii celor de la FCSB au cerut recuzarea judecătorilor.

Avocaţii de la FCSB au încercat să demonstreze că FCSB este continuatoarea Stelei, deoarece a preluat coeficientul UEFA şi a jucat în Superligă. Aşadar, se dorea rejudecarea întregului palmares.

  • Argumentele celor de la FCSB nu au fost acceptat de către judecători.

Aşadar, procesul a fost amânat şi s-a stabilit un nou termen în acest dosar: 2 octombrie 2023.

CSA Steaua Bucureşti doreşte, în continuare, să ceară despăgubiri după ce FCSB ar fi evoluat ilegal în Superligă între 2003/2017 şi, de asemenea, a folosit ilegal marca ”Steaua Bucureşti”.

Juristul Stelei, Florin Talpan, este sigur că va avea din nou câştig de cauză în acest dosar, iar dreptatea va fi realizată odată pentru totdeauna.

”A fost un dosar foarte greu cu mii de pagini de studiat si de analizat cu mare atentie, de formulat apărări, de depus probatorii! Ani de muncă asiduă doar pentru DREPTATE! FCSB NU ESTE CONTINUATOAREA STEAUA BUCUREŞTI!

Prin sentinţa nr. 1034 A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti  în dosarul nr. 48951/3/2017 s-a constatat şi s-a stabilit că palmaresul echipei de fotbal al Clubului Sportiv al Armatei “Steaua Bucureşti'' din anul 1947 şi până în anul 1998 aparţine Clubul Sportiv al Armatei "Steaua Bucureşti".

Instanţa de apel a analizat susţinerile părţilor, a lămurit situaţia de fapt şi a stabilit drepturile părţilor, pronunţându-se, atât pentru cererea reclamantei, cât şi pentru cea a pârâtei FCSB asupra entităţii juridice căreia îi revine palmaresul aferent perioadei 1947-1998.

Prin Decizia nr.  513/2023, ICCJ a casat parţial  hotărârea recurată  în sensul că a trimis spre rejudecare solicitarea FCSB pentru  perioada 2003-2017. Citez din Decizia 513/2023 a ICCJ:
“Concluzionând, pentru aceste motive se impune admiterea recursurilor şi casarea deciziei şi respectiv a încheierii recurate, cu trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel, în vederea stabilirii existenţei dreptului pârâtei-reclamante asupra palmaresului pentru intervalul 2003-2017.”

Astăzi,18.09.2023, în mod corect, Curtea de Apel Bucureşti a pus în discuţia părţilor şi a judecat perioada 2003/2017.
Am susţinut astăzi în instanţă faptul că:

Competiţiile la care a participat echipa FCSB în perioada 2003-2017 se cumulează într-un PALMARES al lui FCSB care a evoluat ilegal în liga 1. În perioada 2003-2017 FCSB a folosit în mod ilegal o marcă STEAUA BUCUREŞTI  înregistrată cu rea credinţă, anulată în 2014 prin Decizia ICCJ  nr. 3425 pronunţată la data de 03 decembrie 2014. În perioada 2003-2017 FCSB a folosit ilegal numele de  Steaua Bucureşti, creând confuzie printre suporteri si nu numai!
Prin hotărârea nr. 989A pronunţată la data de 16 decembrie 2016 FCSB a fost obligat de instanţă să schimbe numele folosit abuziv şi ilegal.
Palmaresul  lui FCSB nu il contestă nici o entitate, de aceea, aceasta cerere conexă a avocaţilor FCSB este inadmisibilă şi lipsită de interes!
Palmaresul  FCSB format din toate competiţiile la care FCSB a luat parte şi la care a evoluat în mod ilegal în Liga 1, nu este o continuare a palmaresului echipei Steaua Bucureşti.

FCSB NU ESTE CONTINUATOAREA STELEI!

Faptul că FCSB a folosit în mod ilegal marca STEAUA si numele de Steaua Bucureşti in perioada 2003- 2017 nu le dă dreptul să pretindă ca FCSB este continuatoarea Steaua Bucureşti.

Din contră, instanţele române au dispus ca FCSB nu are dreptul să folosească numele “Steaua Bucureşti” si nu are dreptul de folosinţă  a mărcii “Steaua  Bucureşti”, marca inregistrata ilegal de către FCSB FIIND ANULATA pentru rea- credinţă!

STEAUA BUCUREŞTI  ARE ECHIPA PROPRIE DE FOTBAL  CARE EVOLUEAZA ÎN LIGA 2.

Am invocat în faţa instanţei azi, excepţia inadmisibilităţii şi a lipsei interesului FCSB în promovarea acţiunii pentru perioada 2003/2017, excepţie care este pertinentă şi care trebuie să fie admisă de instanţă  deoarece perioada 2003-2017 nu a fost solicitată prin acţiunea conexă/cererea de chemare în judecată, iar dreptul pretins de FCSB nu este contestat de nimeni.

Atât timp cât nici o entitate nu le-a contestat palmaresul lor, cererea este inadmisibilă şi lipsită de interes!

Sunt convins ca voi castiga acest dosar, deoarece am demonstrat indubitabil că palmaresul ne aparţine, iar cererea FCSB pentru perioada 2003/2017 este inadmisibilă şi nefondată!

Adversarii mei când nu ştiu să se exprime juridic, aruncă cu dosare si ies din sala de judecata!
Soluţia este să munceşti şi să demonstrezi prin fapte cât de bine pregatit eşti !
FCSB nu are dreptul să ne poarte numele, să utilizeze marca Steaua Bucureşti şi nu are dreptul la palmaresul Stelei, care face parte din marca Steaua Bucuresti şi din istoria noastră!

FCSB nu este continuatoarea  echipei de fotbal Steaua Bucureşti deoarece atat ICCJ prin Decizia nr. 3425 pronuntata  la data de 03 decembrie 2014 in dosarul nr. 42805/3/2011 cat si prin Decizia ÎCCJ nr. 513 pronunţată la data de 28 martie 2023 in dosarul nr. 48951/3/2017 a constatat cu autoritate de lucru judecat că la nivelul anului 1999 nu a operat un transfer integral de patrimoniu.

Citez:
“În stabilirea situaţiei de fapt privind neoperarea transferului dreptului asupra palmaresului către recurenta- părâtă  FCSB, în mod corect instanţele fondului au dat eficienţa autorităţii de lucru judecat a deciziei nr. 3425/2014 a Înaltei Curţi prin care s-a statuat ca la nivelul anului 1999 nu a operat un transfer integral de patrimoniu.“ 

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti aparţine Statului Român, aşa cum aparţine şi marca Steaua Bucureşti, precum şi numele, istoria şi palmaresul care sunt incluse in marcă aşa cum au constatat judecătorii ICCJ.

Reiterez faptul că ÎCCJ  prin Decizia  nr. 513 pronunţată la data de 28 martie 2023 a constatat că palmaresul echipei de fotbal Steaua Bucureşti aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti pe perioada 1947 - 1998 şi că nu a fost transferat niciodata! Există o singură echipa de fotbal, Steaua Bucureşti si care aparţine Clubului Sportiv al Armatei!
FCSB nu are cum sa fie CONTINUATOAREA noastră.
FCSB nu a fost, nu este şi nu va fi vreodată Steaua Bucureşti!
Steaua suntem noi!
”, a scris Florin Talpan pe contul personal de Facebook.

Afla mai multe despre: florin talpanfcsbsteaua 

viewscnt
Articole similare