Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Talpan, şocat de felul în care a fost tratat la AMFB: ”Sunt ofiţer al Armatei Române, militar veteran!” Ce s-a întâmplat la judecarea contestaţiei: ”E nelegală”

Florin Talpan, şocat de felul în care a fost tratat la AMFB: ”Sunt ofiţer al Armatei Române, militar veteran!” Ce s-a întâmplat la judecarea contestaţiei: ”E nelegală”

Fotbal

Comentarii

Florin Talpan a explicat printr-un comunicat lucrurile ciudate care s-au întâmplat la Comisia de Disciplină a AMFB, unde s-a judecat contestaţia depusă de Steaua contra Academiei Rapid.

Comisia de Disciplină a AMFB a respins ca fiind neîntemeiată contestaţia depusă de CSA Steaua contra Academiei Rapid. Cazul s-a judecat ieri, când Florin Talpan a încercat să demonstreze că Daniel Niculae, Daniel Pancu, Ionuţ Voicu, Marian Vlada şi Petre Goge nu aveau drept de joc pentru echipa din Giuleşti, deoarece Academia nu are personalitate juridică şi nu poate încheia contracte.

Într-un comunicat publicat de ProSport, Florin Talpan susţine că cei de la AMFB au fost subiectivi şi s-au transformat în avocaţii Academiei Rapid. Juristul CSA Steaua spune că nici măcar la contractele jucătorilor n-a avut acces, deşi Codul Civil îi permite acest lucru:

Comunicatul lui Florin Talpan:

"În calitate de reprezentant conventional al contestatoarei CSA Steaua Bucuresti, am solicitat Comisiei de Disciplină să dispună conform art. 293 din Codul de Procedură Civilă ca Asociatia Sportivă Academia Rapid să pună la dispoziţie contractele cu jucătorii încheiate în acest sezon.

De asemenea, am solicitat ca AS Academia Rapid să demonstreze faptul că are personalitate juridică. Mi s-au respins toate cererile, inclusiv solicitarea depunerii înscrisurilor referitoare la transferurile jucătorilor de la profesionişti la amatori, inscrisuri imperios necesare  pentru soluţionarea justă a cauzei.

În mod surprinzător şi nelegal, Comisia de Disciplină s-a opus acestor solicitări.

Membrii acesteia au motivat că pentru judecarea cauzei este suficientă depunerea la dosarul cauzei doar a primei pagini din contractele pe care AS Academia Rapid  le-a depus la AMFB.

În fapt, prima pagina a acestor contracte (ilizibile, dealtfel) a fost depusă chiar de catre AMFB, avocatii AS Academia Rapid neobosindu-se sa aduca vreun act cu ei.

Decizia luată de Comisia de Disciplina este şocantă, nelegală şi neîntemeiată. Aştept cu nerăbdare redactarea hotărârii şi motivele respingerii contestaţiei în condiţiile în care nu a fost depusă în apărare niciun fel de probă care să susţină faptul faptul că AS Academia Rapid are personalitate juridică, nu s-au depus contractele cu jucătorii, nu s-a făcut dovada că acest club deţine Certificat de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi nu s-au depus dovezi din care să rezulte faptul că jucătorii sunt amatori şi nu profesionişti.    

Cred că este important ca suporterii şi organele abilitate ale statului  să ştie ce s-a întâmplat ieri, la judecarea contestaţiei, într-o sală foarte mică, a cărei uşă a fost închisă cu cheia imediat după ce am intrat eu.

Pentru a-şi susţine cauza, avocatul Academiei Rapid a precizat că asa-zisa prima pagina a contractelor încheiate de Academia Rapid cu jucatorii săi este suficientă.
Este vorba de prima pagină a celor 5 contracte xeroxate, greu lizibile.

Cand am solicitat să se depuna toate contractele încheiate cu cei 5 jucatori, in original şi în variante complete, nu doar prima pagina, avocata Udriste mi-a respins solicitarea, susţinută fiind de presedintele comisiei.

Am insistat ca măcar avocaţii Academiei Rapid să certifice aceste pagini că sunt conforme cu originalul.

Însă, în acel moment, avocata Udriste, ridicând tonul si adresandu-se într-un mod total inadecvat, mi-a atras atenţia că „de un an nu mai e nevoie să se certifice conform cu originalul!”.

Au continuat, fără jenă, să ridice tonul la mine, un ofiter al Armatei Române, militar veteran cu 26 de ani vechime în Ministerul Apărării Naţionale şi două misiuni în două din cele periculoase teatre de operatiuni din lume la vremea respectivă: Afganistan şi Bosnia-Herzegovina. Niciun judecator al instantelor române nu mi-a vorbit pe acest ton, deoarece domnii şi doamnele magistrate, pe lângă faptul că au demnitatea profesiei, au şi educaţie.  
        
Articolul 150 din Noul Cod de Procedura Civila spune foarte clar:
„Înscrisurile anexate
(1) La fiecare exemplar al cererii se vor alătura copii de pe înscrisurile de care partea înţelege a se folosi în proces.
(2) Copiile vor fi certificate de parte pentru conformitate cu originalul“.


Informez, astfel, întreaga comisie că instanţele române nu ţin cont de înscrisurile care nu sunt conforme cu originalul.
Chiar mai mult, părţile trebuie să aibă asupra lor înscrisurile în original. Altfel, instanta nu tine cont de ele".

Afla mai multe despre: csa steauaacademia rapidflorin talpan 

viewscnt
Articole similare