Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Fluturaşul" gras de la salarii de la PSG. Câţi bani încasează vedetele Messi şi Neymar, pe lângă contractul-monstru al lui Mbappe

"Fluturaşul" gras de la salarii de la PSG. Câţi bani încasează vedetele Messi şi Neymar, pe lângă contractul-monstru al lui Mbappe

PSG

Comentarii

Le Parisien a publicat, luni, pe lângă contractul-monstru al lui Kylian Mbappe, şi salariile lui Leo Messi (35 de ani) şi Neymar (31 de ani).

Pe lângă cifrele monstruoase din ultimul contract semnat de Mbappe cu PSG, Le Parisien a intrat în posesia detaliilor legate de salariile lui Messi şi Neymar, cei doi parteneri ai lui Mbappe din atacul de la Paris.

"Fluturaşul" gras de la salarii de la PSG. Câţi bani încasează vedetele Messi şi Neymar, pe lângă contractul-monstru al lui Mbappe

Presa din Franţa, în speţă Le Parisien, a publicat cifrele din contractul semnat de Mbappe în vara lui 2022 cu PSG, unul de-a dreptul monstruos. Dar, sursa citată nu s-a oprit aici şi a dat publicului larg şi salariile pe care le încasează vedetele Messi şi Neymar.

A rezultat, ceea ce era de aşteptat, un "fluturaş" gras de salarii, dar e vorba doar de cei trei, nu de toată echipa.

Neymar, cel mai scump transfer din istoria fotbalului

În august 2017, PSG a detonat o adevărată "bombă" în mercato. L-a cumpărat pe Neymar de la Barcelona în schimbul clauzei-record de reziliere, 222 de milioane de euro, care l-a transformat pe brazilian în cel mai scump transfer din istoria fotbalului. A semnat atunci un contract pe cinci ani şi şi-a asigurat un salariu net de 36 de milioane de euro pentru fiecare dintre ani.

În 2021, Neymar şi-a prelungit până în 2027 contractul cu PSG, iar presa scrie că a acceptat o uşoară micşorare de salariu.

Aşadar, brazilianul este clar plasat în spatele lui Mbappe - care câştigă 72 de milioane de euro brut pe an) în bugetul de salarii de la Paris.

Leo Messi s-a transferat gratis de la Barcelona, în 2021

În vara lui 2021, un alt şoc a avut loc în lumea fotbalului. Barcelona nu i-a putut înnoi contractul lui Messi şi l-a lăsat să plece liber de pe Camp Nou. Argentinianul a sfârşit la PSG liber de contract şi a profitat de acest avantaj pentru a obţine un salariu mare. Potrivit Le Parisien, Messi încasează anual la PSG 41 de milioane de euro net.

Messi beneficiază de un sistem de taxe diferit faţă de colegii săi. Sud-americanul nu are reşedinţa în Franţa, astfel că plăteşte taxe de doar 30%, în comparaţie cu Mbappe şi Neymar care achită taxe la stat de 49% din valoarea salariului.

Afla mai multe despre: messineymarsalariipsgmbappe 

viewscnt
Articole similare