Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Formula 1 a publicat calendarul pentru 2025! Cine va găzdui primul Grand Prix al sezonului

Formula 1 a publicat calendarul pentru 2025! Cine va găzdui primul Grand Prix al sezonului

Formula 1

Comentarii

Sezonul 2025 de Formula 1 va include 24 de Mari Premii, la fel ca în 2024, dar va începe la jumătatea lunii martie în Australia şi nu în Golf, au anunţat vineri organizatorii competiţiei, potrivit AFP.

Formula 1 a publicat calendarul pentru 2025! Cine va găzdui primul Grand Prix al sezonului

Melbourne va găzdui runda inaugurală a celei de-a 76-a ediţii a Campionatului Mondial de Formula 1, între 14 şi 16 martie, înainte ca participanţii să se îndrepte spre China în săptămâna următoare şi să facă o escală la Suzuka la începutul lunii aprilie.

Bahrain, unde se dă startul sezonului de mai mulţi ani, a fost mutat la mijlocul lunii aprilie, cu o săptămână înaintea cursei din Arabia Saudită, din cauza Ramadanului, care va avea loc în luna martie anul viitor.

Spre deosebire de acest an, aceste două etape vor reveni la formatul obişnuit de weekend din F1, cu cursa de duminică. Doar GP-ul de la Las Vegas, de la sfârşitul sezonului, va avea loc într-o zi de sâmbătă.

Restul calendarului din 2025 va fi foarte asemănător cu cel din 2024, cu câteva date uşor modificate, cum ar fi Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona, devansat la începutul lunii iunie, iar Marele Premiu al Ungariei amânat până după cursa din Belgia, chiar înainte de pauza de vară.

F1 nu a dezvăluit încă numărul de sprinturi sau circuitele care le vor găzdui. De asemenea, nu se cunosc nici datele şi locul de desfăşurare a testelor de pre-sezon, deşi este posibil ca acestea să aibă loc în Bahrain, ca în ultimii ani.

În 2026, calendarul va avea cel puţin o noutate, odată cu sosirea Madridului, care va găzdui Marele Premiu al Spaniei pe un circuit urban. Ar putea urma şi altele, poate în detrimentul unor circuite istorice, precum Spa-Francorchamps (Belgia), al cărui contract cu F1 expiră în 2025.

 

Afla mai multe despre: formula 1australiagrand prix 

viewscnt
Articole similare