You are here:

Formula 1 | Newey este încântat să lucreze cu Alonso şi regretă că nu va colabora cu Hamilton

Formula 1 | Newey este încântat să lucreze cu Alonso şi regretă că nu va colabora cu Hamilton

Formula 1

Comentarii

Adrian Newey, designerul vedetă al Formulei 1, a declarat că este încântat să i se alăture lui Fernando Alonso la Aston Martin în sezonul viitor, dar şi-a exprimat regretul că a ratat şansa de a lucra cu Lewis Hamilton, relatează Reuters.

Sosirea „omului care poate vedea aerul”, un geniu a cărui abilitate de a crea maşini câştigătoare de pe masa sa de desen a făcut din el una dintre cele mai bine plătite persoane din sport, a fost anunţată marţi.

Mai multe echipe îl curtau pe Newey de când acesta a decis să părăsească Red Bull, inclusiv Ferrari - echipa căreia Hamilton, septuplu campion mondial, i se va alătura anul viitor de la Mercedes.

„Întotdeauna am avut un respect enorm pentru Fernando şi pentru Lewis”, a declarat britanicul în vârstă de 65 de ani pentru Reuters Television la sediul Aston Martin din Silverstone. „Nu a fost posibil să lucrez cu amândoi, sunt echipe diferite, aşa că a trebuit să aleg una”.

Newey, ale cărui maşini au câştigat până acum 25 de campionate ale piloţilor şi constructorilor pentru Williams, McLaren şi Red Bull, a declarat că dublul campion mondial spaniol Alonso, un om pe care l-a descris ca fiind un fost „rival arhicunoscut”, este un mare pilot.

„Fernando cred că este un pilot şi o persoană extrem de impresionantă. La fel ca mine, este în acest sport de mult timp, dar rămâne în continuare foarte motivat şi este un caracter deosebit", a spus Newey.

Newey a părăsit McLaren înainte ca Lewis Hamilton să-şi facă debutul în Formula 1 în 2007, dar lista campionilor cu care a lucrat îi include pe Ayrton Senna, Mika Hakkinen, Sebastian Vettel şi Max Verstappen.

"Am un respect enorm pentru Lewis şi pentru ceea ce a reuşit şi, din nou, pentru modul în care s-a comportat", a spus Newey. „Cred că modul în care oamenii se comportă este un lucru atât de important, de asemenea. Aşa că da, mi-ar plăcea să lucrez pentru Lewis, sau mai degrabă să lucrez cu Lewis, şi cred că şi el simte la fel - nu am fost în contact regulat cu el - dar din păcate nu a fost să fie.”

Newey părăseşte Red Bull după un an în care şeful acelei echipe, Christian Horner, a fost investigat şi în cele din urmă achitat de presupusul comportament nepotrivit faţă de o angajată.

 

Afla mai multe despre: formula 1hamiltonnwewy 

viewscnt
Articole similare