Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Formula 1 va avea încă un circuit. Contract istoric semnat cu Las Vegas. Prima ediţie va fi în 2023

Formula 1 va avea încă un circuit. Contract istoric semnat cu Las Vegas. Prima ediţie va fi în 2023galerie foto

Formula 1

Comentarii

Grand Prix-ul de la Las Vegas, care se va instala în calendarul Formulei 1 din 2023, va avea loc în noiembrie şi va fi programat sâmbătă seară. Formula 1 este live pe Orange Sport.

"Este un moment incredibil pentru Formula 1, care demonstrează atractivitatea şi creşterea enormă a sportului nostru cu o a treia cursă în Statele Unite.

Las Vegas este o destinaţie cunoscută în întreaga lume pentru entuziasmul, ospitalitatea, senzaţiile tari şi, bineînţeles, celebra „Strip”, cea mai faimoasă stradă din oraş care a găzduit deja două Mari Premii F1 în 1981 şi 1982", a declarat directorul general al F1, Stefano Domenicali.

Circuitul, lung de 6,12 km, va avea 14 viraje şi trei linii drepte, cu viteze maxime estimate la peste 342 km/h, potrivit organizatorilor.

Statele Unite găzduiesc deja un GP la Austin, Texas din 2012. La 8 mai, un al doilea GP pe meleagurile americane va avea loc la Miami, Florida.

Las Vegas a mai găzduit deja două Grand Prix-uri de Formula 1 în 1981 şi 1982.

Prima afacere de peste un miliard de dolari din istoria sportului?

Noua cursă de Formula 1 ar putea genera venituri uriaşe. Contractul a fost semnat pe 10 ani şi Daily Mail scrie că organizatorii se aşteaptă la încasări de peste 100 de milioane de lire sterline (aproximativ 130 de milioane de dolari) pentru fiecare cursă.

Dacă vor fi atinse aceste cifre, cursa de Formula 1 din Las Vegas ar fi prima afacere de peste un miliard de dolari din istoria sportului. De altfel, înţelegerea dintre şefii Formula 1 şi autorităţile locale din Las Vegas este diferit faţă de alte curse din calendar.

Spre deosebire de alte circuite, cei de la Formula 1 nu vor percepe o taxă de la autorităţile locale, ci ei vor fi cei care vor organiza evenimentul. Potrivit estimărilor, sunt aşteptate venituri totale de peste 100 de milioane de lire sterline pe cursă (aproximativ 130 de milioane de dolari).

Cursa din Las Vegas ar urma să fie programată în luna noiembrie, începând cu anul 2023, va avea 50 de ture şi se estimează că viteza maximă care va fi atinsă pe circuit este de 342 km/h.

 

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare