You are here:

Fostul antrenor al Simonei Halep a explicat de ce Sinner nu a fost suspendat după ce a picat două teste antidoping: "E vorba de un spray obişnuit în Italia"

Fostul antrenor al Simonei Halep a explicat de ce Sinner nu a fost suspendat după ce a picat două teste antidoping: "E vorba de un spray obişnuit în Italia"

Tenis

Comentarii

Darren Cahill, antrenorul lui Jannik Sinner, a explicat motivele din spatele celor două teste antidoping pozitive ale jucătorului său, care a fost în cele din urmă exonerat de autorităţi. Această clemenţă a provocat agitaţie în circuitul internaţional, relatează RMC Sport.

Deşi a fost depistat pozitiv de două ori în martie anul trecut la clostebol, un steroid anabolic derivat din testosteron, tenismenul Jannik Sinner, numărul unu mondial, a fost exonerat de un tribunal independent.

În urma unei anchete independente, s-a stabilit că această contaminare a fost neintenţionată şi la niveluri scăzute. Darren Cahill, antrenorul jucătorului italian, a confirmat la ESPN acest lucru.

„Giacomo Naldi, care este fizioterapeutul lui Jannik Sinner, şi-a băgat mâna într-o trusă medicală şi s-a tăiat la deget. Jannik l-a întrebat ce a făcut, dacă a folosit vreo cremă sau vreun produs pentru a ajuta la vindecare. Giacomo Naldi a răspuns că nu, ceea ce era adevărat la momentul respectiv”, a povestit Darren Cahill.

"Ce s-a întâmplat apoi a fost între Giacomo Naldi şi (preparatorul fizic) Umberto Ferrara...”, a continuat el. "Umberto avea un spray, care este destul de comun în Italia. Nu auzisem de el până atunci. I l-a dat lui Giacomo Naldi ca să îl ajute. Îmi imaginez că îl avea din motive personale. Dar acest spray conţinea o substanţă şi au existat cazuri de sportivi italieni depistaţi pozitiv care au folosit acest produs”.

Potrivit acestei relatări, tocmai continuarea terapiei asupra corpului lui Jannik Sinner, în timp ce i se trata degetul, a cauzat contaminarea cu substanţa interzisă. "Toată lumea trebuie să ştie că Jannik nu a avut niciun rol în asta. El nu a inhalat nimic, nu a luat niciun comprimat, nu a avut nicio intenţie de a trişa.

Trăim cu asta de câteva luni, ceea ce a fost o provocare şi o dificultate, cel puţin pentru Jannik. El este cel care a suferit cel mai mult din cauza acestei situaţii şi el este cel care a trebuit să meargă să joace tenis şi să participe la turnee de tenis.

Aşa că a fost foarte, foarte dificil pentru el, iar eu îmi dau jos pălăria în faţa lui pentru că a reuşit să înregistreze unele dintre rezultatele pe care le-a obţinut. Dar sunt zile în care poţi vedea că a fost pus la încercare fizic şi emoţional, a susţinut Darren Cahill.

Autoritatea Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat marţi că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la aceste două controale antidoping.

Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

Decizia ITIA este susceptibilă de apel la Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) şi la Agenţia italiană antidoping (NADO Italia).

Sinner, care a câştigat luni turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, a declarat că tribunalul independent l-a exonerat în aprilie, după ce el a cooperat pe deplin cu ancheta ITIA.

Punctele ATP şi premiile obţinute de Sinner la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells, în timpul căruia a fost testat pozitiv, au fost retrase în conformitate cu regulamentul antidoping.

Sinner, campionul de la Australian Open, va juca la US Open la sfârşitul acestei luni, meciurile de pe tabloul principal urmând să înceapă pe 26 august.

Afla mai multe despre: darren cahill 

viewscnt
Articole similare