You are here:

Fostul fotbalist Tibor Selymes, cercetat din nou pentru un accident produs în 2012, în judeţul Braşov

Fostul fotbalist Tibor Selymes, cercetat din nou pentru un accident produs în 2012, în judeţul Braşov

Fotbal intern

Comentarii

Fostul fotbalist Tibor Selymes este cercetat din nou pentru un accident produs în ianuarie 2012, în localitatea Timişul de Jos, din judeţul Braşov, după ce maşina în care se afla împreună cu soţia sa a lovit un autoturism în care erau patru militari.

Procurorii DNA au cerut instanţei şi au obţinut redeschiderea acestui dosar, deoarece aveau suspiciuni că Tibor Selymes ar fi minţit cu privire la persoana care conducea.

Accidentul a avut loc în 15 ianuarie 2012, în localitatea braşoveană Timişul de Jos, după ce maşina în care se aflau Tibor Selymes şi soţia sa, Daniela Călin, a lovit un autoturism în care se aflau patru militari.

În urma accidentului, unul dintre militari a fost rănit grav şi a avut nevoie de trei operaţii.

Tibor Selymes a părăsit locul accidentului şi a declarat ulterior că nu a vrut să discute cu jurnaliştii. La rândul ei, Daniela Călin a susţinut că ea se afla la volan, deşi mai mulţi martori au declarat atunci că fotbalistul conducea.

DNA Braşov a cerut acum redeschiderea dosarului de cercetare, iar magistraţii de la Tribunalul Braşov au admis solicitarea. În acest dosar fostul fotbalist, soţia sa şi patru poliţişti sunt vizaţi în calitate de făptuitori. Printre cei patru poliţişti se numără şi fostul şef al Poliţiei Rutiere Claudiu Tămârjan, care este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu.

Maşina în care se afla Selymes, un BMW, aparţinea Clubului de Fotbal Astra Ploieşti, unde acesta a fost antrenor.

Cei patru poliţişti cercetaţi au susţinut atunci că maşina era condusă de soţia lui Selymes.

”Maşina este înmatriculată, într-adevăr, pe numele clubului de fotbal «Astra Ploieşti», însă o femeie a declarat că se afla la volan în momentul accidentului. Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, în condiţiile de carosabil umed. Şoferul BMW-ului nu a adaptat viteza într-o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un autoturism Hyunday în care se aflau cei patru militari", spunea comisarul şef Claudiu Tămârjan, la data accidentului.

În 2015, Claudiu Tămârjan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare într-un alt dosar, pentru trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, folosirea de informaţii secrete. În acelaşi dosar au mai fost judecaţi alţi 12 agenţi de poliţie, dar şi oameni de afaceri. Toţi au primit pedepse cu suspendare. Claudiu Tămârjan, care a fost zece ani şeful Poliţiei Rutiere Braşov, a fost acuzat că a creat un sistem infracţional foarte bine pus la punct, oferind protecţie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri şi funcţionarilor publici.

”Această protecţie se materializa în sensul nesancţionării contravenţionale sau penale de către personalul din subordine, în schimbul unor foloase materiale, oferite şi remise ori de câte ori lucrătorul de poliţie avea nevoie. Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicaţii fiecare persoană înţelegea ce anume are de făcut. Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămârjan Claudiu contacta agentul de poliţie din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmiţând un cod. La rândul său agentul de poliţie transmitea un mesaj în sensul că a înţeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu“, se arăta în rechizitoriul procurorilor.

viewscnt
Articole similare