Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul tenisman Alexandr Dolgopolov, înrolat pe front pentru Ucraina, aşteaptă să fie trimis într-o nouă misiune! Cum i-a folosit faptul că a făcut sport

Fostul tenisman Alexandr Dolgopolov, înrolat pe front pentru Ucraina, aşteaptă să fie trimis într-o nouă misiune! Cum i-a folosit faptul că a făcut sport

Tenis

Comentarii

Fostul tenisman Alexandr Dolgopolov, în vârstă de 35 de ani, fost sfertfinalist la Australian Open, s-a întors la Kiev în aşteptarea unei noi misiuni, după ce a servit pe front timp de câteva luni pentru a-şi apăra patria ucraineană, scrie The Guardian.

El recunoaşte că familia sa "a fost nemulţumită" de faptul că s-a înrolat în 2022, o decizie luată în timp ce urmărea la televizor imagini când se afla în Turcia, unde şi-a dus sora şi mama în siguranţă după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a lansat invazia.

"Este casa mea, aşa că mă gândesc că trebuie să fac ceva", a declarat Dolgopolov pentru AFP, într-un interviu telefonic. "Au fost multe motive, un popor curajos, barbaria inamicului şi cred că doar faptul că lupt pentru partea bună, apărând ceea ce este al meu."

Dolgopolov a declarat că, deşi nu are experienţă militară, oricât de ciudat ar părea, perioada petrecută în tenisul profesionist - "jucam de la doi ani" - i-a fost de folos în anumite privinţe. "Sportul este ca un mic război, dar fără a omorî oameni".

"Mentalitatea te ajută pentru că în cariera ta [sportivă] trebuie să treci prin multe momente grele, cum ar fi accidentările, căldura extremă, călătoriile. Este o muncă grea, atunci când faci sport la nivel înalt", a mai spus el.

Dolgopolov a ajuns pe locul 13 în lume şi a câştigat trei titluri înainte ca o accidentare la încheietura mâinii să ducă la încheierea carierei în 2021.

"Aici, în război, când ai momente dificile, ştii cum să te recuperezi din ele, cum ar fi când eşti obosit. În alte situaţii, cum ar fi să iei decizii rapide, ca în tenis... [şi] obiceiuri bune, cum ar fi să fii la timp şi să fii organizat", completază sportivul.

Dolgopolov a scăpat nevătămat din primul său tur de misiune, dar alţii nu au fost la fel de norocoşi - un voluntar georgian a fost ucis. "Cu siguranţă că a fost un moment greu pentru noi", a spus Dolgopolov. "Era un tip destul de tânăr, un inginer foarte talentat şi foarte drăguţ".

Dolgopolov este optimist în ceea ce priveşte şansele de succes ale Ucrainei împotriva Rusiei, spunând că lipsa de resurse are un impact şi că Occidentul nu furnizează suficiente echipamente militare.

"Ei (n.r. - ruşii) au adoptat un buget de apărare de 100 de miliarde de dolari pe an pentru următorii trei ani.Cum poate câştiga Ucraina? Evident că avem nevoie de mult mai multe echipamente", susţine fostul sportiv.

Afla mai multe despre: alexandr dolgopolovucrainaucraina rusia 

viewscnt
Articole similare