adplus-dvertising
You are here:

Fotbaliştii lui Belenenses au varianta Omicron. Care a fost primul caz de COVID-19 cu noua tulpină din vestiarul echipei portugheze

Fotbaliştii lui Belenenses au varianta Omicron. Care a fost primul caz de COVID-19 cu noua tulpină din vestiarul echipei portugheze
Comentarii

Autorităţile sanitare din Portugalia au detectat 13 cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului, Omicron, în rândul jucătorilor şi membrilor staff-ului echipei Belenenses, după cel unul dintre fotbalişti s-a întors recent din Africa de Sud, informează Reuters.

Noua variantă a fost depistată după meciul dintre Belensenes şi Benfica Lisabona, programat sâmbătă în campionatul portughez. Belenenses a început acest joc cu doar nouă jucători pe teren, restul lotului său aflându-se în izolare. După pauză, doar şapte jucători au mai revenit pe gazon, iar meciul a fost întrerupt la doar două minute de la reluare, când scorul era de 7-0 pentru Benfica.

"Suntem cu toţii izolaţi, cu excepţia echipei de tineret care nu a jucat sâmbătă. În total, 44 de persoane sunt în izolare la domiciliile lor.

Doi sau trei jucători şi doi sau trei membri ai staff-ului au simptome, dar nimic prea grav, restul sunt asimptomatici. Toată lumea aşteaptă repetarea testelor, de îndată ce autorităţile sanitare vor permite acest lucru", a declarat luni un purtător de cuvânt al clubului.

Preşedinţii cluburilor Benfica şi Belenenses au declarat, în cursul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o sâmbătă, că nu au avut de ales decât să joace meciul, în caz contrar riscând sancţiuni pentru "absenţă nejustificată". Cei doi au spus că vina pentru disputarea meciului aparţine ligii şi autorităţilor sanitare, care nu au permis ca jocul să fie amânat.

Fundaşul Cafu Phete a fost testat pozitiv la Covid-19 la revenirea sa în Portugalia, săptămâna trecută, după ce a participat la o acţiune a selecţionatei Africii de Sud.

viewscnt
Articole similare