adplus-dvertising
You are here:

Fotbaliştii lui Mircea Lucescu au ajuns la capătul puterilor după drumurile interminabile cu autocarul: "E foarte obositor"

Fotbaliştii lui Mircea Lucescu au ajuns la capătul puterilor după drumurile interminabile cu autocarul: "E foarte obositor"
Comentarii

Dinamo Kiev joacă toate meciurile din cupele europene în deplasare din cauza războiului din Ucraina, o povară ce implică drumuri neîncetate şi lipsa suporterilor.

După primele două meciuri din Grupa B a acestei competiţii, Dinamo Kiev este pe ultimul loc, fără niciun punct, fiind învinsă de Fenerbahce (1-2 la Istanbul) şi de AEK Larnaca (0-1 în Polonia).

Doar câteva mii de spectatori au asistat la partida de la Cracovia, pentru care delegaţia lui Dinamo Kiev a călătorit mai multe ore din Ucraina.

"Fizic este dificil, fiindcă suntem mereu în mişcare, cu autobuzul, apoi cu avionul. În plus, trebuie mereu să ne întoarcem în Ucraina ca să jucăm în campionat", a declarat pentru AFP Oleksandr Karavaev, aflat într-o localitate de lângă Lvov, în vestul Ucrainei, unde echipa se antrenează cât mai departe de frontul din est.

În weekend, după antrenamentele din tabăra de bază, echipa a făcut o călătorie anevoioasă cu autobuzul până în regiunea vecină Zakarpatia pentru o victorie în meciul de campionat cu FC Minai (1-0) înainte de a mai face o călătorie lungă cu autobuzul pentru a lua un zbor spre Franţa în vederea meciului de joi cu Rennes.

Aceste călătorii au devenit o rutină pentru Dinamo de când spaţiul aerian ucrainean a fost închis în urma invaziei ruse din 24 februarie. "Este obositor. Folosim toate tipurile posibile de recuperare", a explicat Karavaev.

"Acum călătorim mult mai mult şi este mult mai obositor. Nu mai avem cantonamentul într-un singur loc, suntem mereu în mişcare", a declarat extrema Vladislav Kabaev.

Jucătorii lui Dinamo se plâng de asemenea că au parte de puţină susţinere când joacă în Polonia, dar recunosc că situaţia este foarte complexă. Bărbaţilor care au vârsta pentru a efectua serviciul militar le este interzis să părăsească Ucraina, astfel încât stadionul din Cracovia a fost plin mai ales cu femei şi copii.

"Înţelegem că situaţia actuală este de aşa natură încât lumea nu este cu gândul să joace fotbal. Trebuie însă să jucăm dacă avem ocazia s-o facem", a subliniat Karavaev.

Kabaev l-a completat: "Nu ni se pare că suntem pe teren propriu când jucăm în Polonia. Le suntem recunoscători fanilor că au venit, însă ar fi mai bine şi mai plăcut să jucăm la Kiev".

Campionatul Ucrainei, suspendat după începutul războiului, s-a reluat în luna august. Dinamo, care era considerată favorită, ocupă deocamdată un modest loc 9, cu 6 puncte după patru meciuri.

viewscnt
Articole similare