Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul pe jumătate român care a surprins la nivel înalt: "Are stilul lui Haaland. Va ajunge la o echipă mare" EXCLUSIV

Fotbalistul pe jumătate român care a surprins la nivel înalt: "Are stilul lui Haaland. Va ajunge la o echipă mare" EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Ralph Gunesch, fost fotbalist neamţ, născut la Sighişoara, a vorbit despre unul dintre puştii-minune ai fotbalului mondial. Karim Adeyemi, 19 ani, este un fotbalist cu trei meciuri şi un gol pentru naţionala Germaniei, cu mamă româncă.

RB Salzburg are un istoric impresionant în dezvoltarea tinerilor jucători ofensivi. Patson Daka, Hwang-Hee Chan, Dominik Szoboszlai, Sadio Mane şi, mai ales, Erling Haaland, se numără printre absolvenţii ”şcolii” de fotbal Red Bull, iar un nou nume se alătură starurilor acestora.

Karim Adeyemi, un atacant de 19 ani, este noua vedetă de la Salzburg. Fotbalistul provine dintr-un tată nigerian şi o mamă româncă, dar este născut la Munchen. Cetăţean neamţ, atacantul ar fi putut reprezenta oricare dintre ţările enumerate, însă a ales ”Die Mannschaft”, fiind cea mai bună dintre cele trei selecţionate, dar şi ţara cea mai apropiată de sufletul lui Adeyemi.

Când a fost convocat pentru prima dată, în luna septembrie, atacantul de doar 19 ani a devenit primul jucător de după Al Doilea Război Mondial care a evoluat pentru Germania cât reprezenta un club din Austria. În cele doar trei apariţii însumate, Adeyemi a marcat şi un gol.

Fotbalistul pe jumătate român care a surprins la nivel înalt

Fotbalistul s-a remarcat şi în Liga Campionilor. În debutul lui RB Salzburg în grupe, împotriva Sevillei, în deplasare, Adeyemi a reuşit să câştige trei penalty-uri, toate în prima repriză, un record. Neamţul a executat unul dintre acestea, dar nu a putut înscrie.

Fostul fotbalist german, născut la Sighişoara, Ralph Gunesch, a povestit despre tânărul Adeyemi. Fostul jucător al lui Mainz sau Aachen l-a comparat pe atacantul cu orgini române cu Erling Haaland şi i-a prezis un viitor important.

Este un jucător tipic pentru Salzburg, în viteză, cu o tehnică foarte bună. Are stilul lui Haaland, chiar dacă nu este atât de masiv, atât de mare, însă este un jucător foarte interesant, care odată ce va căpăta mai multă experienţă internaţională va ajunge la o echipa mare”, a declarat Gunesch, pentru Telekom Sport.

În actuala stagiune, Adeyemi a însumat 16 apariţii la nivel de club, reuşind 11 goluri, dar şi două pase decisive.

Afla mai multe despre: karim adeyemiralph gunesch 

viewscnt
Articole similare