Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalul, o victorie mică împotriva ordinului lui Eduard Novak. Ministrul Sportului a revenit asupra deciziei: "Poate e prea din scurt"

Fotbalul, o victorie mică împotriva ordinului lui Eduard Novak. Ministrul Sportului a revenit asupra deciziei: "Poate e prea din scurt"

Sporturi

Comentarii

Ministrul Sportului, Eduard Novak, susţine că sunt posibile negocieri pentru fotbal, în privinţa ordinului dat din funcţia pe care o deţine.

Eduard Novak, despre noua regulă din sportul românesc

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, în teren, din totalul de sportivi participanţi, la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

Vineri, la o zi distanţă, Eduard Novak a revenit cu o precizare privind fotbalul. 

"Nu mai avem deloc rezultate la nivelul naţionalelor, nu se mai poate continua aşa. Mi-am asumat această intervenţie, pentru că e foarte necesară. Poţi aduce sute de milioane de euro şi tot nu rezolvi problemele dacă sportivii romani nu pot juca.

Îmi asum faptul că poate e prea din scurt. Dar eu am tras semnalul de alarmă şi acum vedem ce urmează, mai discutăm, mai negociem. 

Nu, procentul nu va scădea. Nu dau înapoi aici! Dar am putea discuta dacă, de exemplu, în cazul fotbalului e oportun sa amânăm o luna-două aplicarea, până se pun la punct. Pentru ei e cam din scurt, e adevărat. 

Decizia este sută la sută legală, vă spun eu”, a declarat Eduard Novak la TVR Info. 

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare