Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Gest scandalos făcut de un gimnast rus în faţa rivalului din Ucraina. Cum s-a prezentat pe podium

FOTO | Gest scandalos făcut de un gimnast rus în faţa rivalului din Ucraina. Cum s-a prezentat pe podiumgalerie foto

Gimnastică

Comentarii

Ivan Kuliak, un gimnast rus în vârstă de 20 de ani, a produs multă indignare după ce şi-a afişat pe echipament litera ”Z”, simbolul intervenţiei Rusiei în Ucraina.

La Cupa Mondială de Gimnastică Artistică, de la Doha, Ivan Kuliak a câştigat medalia de bronz, în timp ce ucraineanul Illia Kovtun a reuşi să ia aurul.

Însă ceremonia de premiere a fost umbrită de gestul total lipsit de fair-play făcut de Ivan Kuliak, care s-a afişat în faţa câştigătorului cu un simbol al armatei ruse.

Ivan Kuliak, gimnastul rus care s-a afişat cu simbolul promovat de Vladimir Putin

Fost campion de juniori al Rusiei, Ivan Kuliak este considerat o mare speranţă a gimnasticii artistice. Însă cariera lui ar putea avea grav de suferit din cauza unui gest total nepotrivit.

Tânărul în vârstă de 20 de ani s-a afişat la ceremonia de premiere cu un echipament pe care a inscripţionat litera ”Z”, simbolul promovat de Rusia după intervenţia în Ucraina.

Litera ”Z” se regăseşte pe multe dintre tancurile şi blindatele trimise de Vladimir Putin în Ucraina şi a devenit un simbol al acestei invazii.

Potrivit Ministerului Rus al Apărării, ”Z” este un semn pentru victorie. Simbolul a fost rapid adoptate de apropiaţii lui Vladimir Putin, care au început să se afişeze cu litera ”Z” imprimată sau cusută pe haine.

Gestul făcut de Ivan Kuliak este şi mai condamnabil, în contextul în care medalia de aur a fost câştigată de ucraineanul Illia Kovtun.

Atleta ucraineană Maryna Bekh-Romanchuk a comentat în termeni duri decizia tânărului Ivan Kuliak. ”Şi apoi vor spune că sportul n-are treabă cu politica? Să-i fie ruşie acestui băiat prost! Tot ce faci este ruşinos pentru tine şi pentru ţara ta”.

Pe de altă parte, potrivit Marca, legendara gimnastă rusă Svetlana Horkina a lăudat gestul făcut de Ivan Kuliak. Ajunsă la 43 de ani, Horkina este în prezent colonel în armata rusă şi este căsătorită cu un general cu 23 de ani mai în vârstă decât ea.

Pe 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat militarilor din armata Rusiei să atace Ucraina. Până acum, în confruntare au fost ucişi peste 350 de civili, iar armata rusă a pierdut peste 10.000 de soldaţi - potrivit raportărilor făcute de autorităţile ucrainene.

 

Afla mai multe despre: ivan kuliak 

viewscnt
Articole similare