Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | La a 3-a ediţie, Florin Surugiu este ultimul mohican al Stejarilor la Cupa Mondială 2023! La turneul din 2015 şi-a cerut prietena de soţie

FOTO | La a 3-a ediţie, Florin Surugiu este ultimul mohican al Stejarilor la Cupa Mondială 2023! La turneul din 2015 şi-a cerut prietena de soţiegalerie foto

Rugby

Comentarii

Naţionala de rugby a României se pregăteşte pentru cel de-al treilea meci de la Cupa Mondială de Rugby din Franţa. Sâmbără, Stejarii vor întâlni Scoţia, pe Stade Pierre-Mauroy de la Lille. Partida are loc la ora 22:00 şi poate fi urmărită în direct pe Orange Sport 3.

Meciul marchează revenirea pe teren a celui mai experimentat jucător din echipa României, Florin Surugiu (38 ani, 103 selecţii), recuperat după o accidentare care l-a ţinut departe de teren câteva săptămâni. Prezent pentru a treia oară la o ediţie a Cupei Mondiale, după cele din 2011 şi 2015, mijlocaşul la grămadă al Stejarilor mărturiseşte că revine cu emoţii într-o competiţie care practic i-a schimbat viaţa.

În urmă cu opt ani, la Cupa Mondială din 2015 din Anglia, Florin şi-a cerut prietena în căsătorie, la finalul partidei cu Irlanda, un meci care a stabilit atunci recordul de spectatori al competiţiei 89.267 de spectatori fiind prezenţi în tribunele Stadionului Webley. Un gest cu atât mai plin de emoţie, cu cât, în acea zi de 27 septembrie, era şi ziua de naştere a celei care i-a devenit soţie, Alexandra. O poveste care îşi scrie istoria şi astăzi, cu Adam şi Celine, cei doi copii ai familiei Surugiu. Mai mult, ca povestea să fie cât mai frumoasă, Adam calcă pe urmele tatălui său, şi joacă rugby la grupa de minirugby, U8, a Rugby Academy Bucureşti. Iar ca totul să se lege cât mai bine, este pregătit chiar de tatăl lui, care lucrează ca antrenor voluntar la grupele de copii, atunci când timpul îi permite, el fiind şi jucător activ, la CSA Steaua Bucureşti.

“Într-adevăr a fost un moment emoţionant atunci în 2015, când mi-am cerut soţia, prietena de atunci, în căsătorie. Ce îmi doresc acum foarte mult, fiind pe sfârşit de carieră, este ca după aceste două meciuri pe care le mai avem să terminăm cu o victorie, să îmi termin cariera aşa cum ar trebui. Mi-am dorit foarte mult să ajung aici la această Cupa Mondiala, m-am pregătit foarte mult, mă bucur că am ajuns, revin însă după o accidentare şi mă bucur că voi fi pe bancă. Sper să aduc acel plus de care are nevoie echipa. Avem jucători tineri, nu au experienţă foarte mare internaţională, este un nou drum pentru rugbyul românesc, pentru echipa naţioanală, sunt jucători cu o valoare foarte mare, sunt însă la început de drum, se vede că nu au avut multe meciuri până acum. Eu cred în acest grup şi sunt sigur că după această Cupa Mondială, cu experienţa acumulată aici, va duce echipa cât mai sus.”, spune acesta.

De asemenea, Florin Surugiu spune că echipa are nevoie de susţinerea suporterilor, indiferent de rezultate. “Ne-am dori foarte mult ca mesajele să fie de încurajare, ştim că rezultatele şi jocul prestat în ultima vreme nu au fost cele mai bune, doar că acest nou nucleu al echipei naţionale are nevoie de timp şi asta e rugămintea mea, ca suporterii să aibă răbdare cu această echipă”.

Afla mai multe despre: rugbyromanianationalaflorin surugiu 

viewscnt
Articole similare